Metro
Metro Reizen 4 nov 2020 / 15:29 uur

Na persconferentie run op vakanties Curaçao, ‘verwend land’

Reisorganisaties Corendon en TUI krijgen sinds gisteravond duidelijk meer boekingen binnen voor reizen naar Curaçao. Twitteraars zien het – op z’n zachtst gezegd – hoofdschuddend aan.

Toen gaf premier Mark Rutte op zijn persconferentie een „dringend” negatief reisadvies voor reizen naar het buitenland tot half januari, maar hij zei ook dat het Caraïbische gedeelte van het koninkrijk buiten dat advies valt.

Boekingen Curaçao stroomden gelijk binnen

„We zagen de boekingen naar Curaçao direct binnenstromen na de persconferentie”, zegt een woordvoerster van Corendon. TUI merkt een zelfde ontwikkeling. Een zegsvrouw geeft aan dat er „meer belangstelling” is ten opzichte van de afgelopen tijd. Beide organisaties, die ondanks het negatieve reisadvies op de websites ook aanbiedingen naar andere oorden presenteren (‘inclusief sneltest’), kunnen nog geen specifieke boekingscijfers geven.

Curaçao en Bonaire zijn op dit moment de enige Caribische bestemmingen waar Nederlanders naartoe op vakantie kunnen. Alleen voor die eilanden geldt code geel. Bijvoorbeeld Aruba is op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken nog oranje gekleurd.

‘Rutte schept verwarring’

De uitspraak „vermijd niet-noodzakelijke reizen” van Rutte tijdens de persconferentie, schepte ook verwarring. Voor de Canarische eilanden, zoals Gran Canaria, Lanzarote en Fuerteventura, geldt bijvoorbeeld nog steeds code geel. „Het is lastig om aan klanten uit te leggen dat we naar aanleiding van het ene overheidsadvies geen reizen aanbieden naar de Canarische Eilanden, terwijl er specifiek voor die bestemming een geel reisadvies geldt”, legt de woordvoerster van Corendon uit. TUI vliegt wel nog steeds op de Canarische eilanden. „Wij volgen de landspecifieke reisadviezen van Buitenlandse Zaken”, laat de organisatie weten.

Verbazing op Twitter door run op Curaçao

Op Twitter wordt met verbazing op de belangstelling voor lekker op vakantie gaan naar Curaçao gereageerd. „Volgens mij zijn we in dit land helemaal knotsknettergek geworden”, zegt Peter Snijders in een tweet. Maar ook: „Op naar Curaçao! Dat mag wel”, blikt een Sarah met zin in de zon vooruit. Ene Klaasje staat er heel anders in:

Manfred Meijers snapt de vakantiegangers misschien niet, maar is het kabinet helemaal kwijt: „Niet naar een amateurwedstrijd, museum, bibliotheek of coronaproof restaurant maar wel in een vol vliegtuig naar Curaçao. Ik haak af.” Hieronder zie je nog enkele reacties.

Lees ook: Op Curaçao kun je nog gewoon uit eten en van de zon genieten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Na persconferentie run op vakanties Curaçao, ‘verwend land’
Sluiten