Daisy Heyer
Daisy Heyer Reizen 17 jul 2020 / 19:12 uur

Dit zijn de leukste stranden en strandtenten van Nederland

Een strandvakantie in Nederland is zo gek nog niet. Hoewel een groot gedeelte van de Nederlanders elk jaar in de zomer op vakantie gaat naar het buitenland, is het dit jaar een tikkeltje anders. En met wat mooier weer op komst, heeft ons eigen land gelukkig ook behoorlijk wat fijne stranden voor de hete dagen te bieden. Metro tipt de leukste stranden én strandtenten van Nederland.

Noordwijk

Veel mensen hebben het over Zandvoort, maar waarom probeer je Noordwijk niet een keer? De stranden zijn heerlijk en de strandtenten zo mogelijk nóg beter. Tulum is één van de populairste strandtenten van de badplaats en wij snappen heel goed waarom. Het eten is er niet alleen verrukkelijk; de aankleding is ook nog eens tiptop in orde!

Ook Witsand is populair onder de mensen om dezelfde reden: er hangt een heerlijke sfeer en daarnaast zou je het interieur het liefst mee naar huis nemen. Het Noordwijkse strand is ook heel fijn voor kinderen. Je kunt er namelijk ‘Het kleine zeetje’ (voor de Noordwijkers ‘kimmetje’) vinden, waar kids heerlijk kunnen spelen.

Vlissingen

Wie in Vlissingen op het strand gaat liggen heeft écht even het gevoel van vakantie. Het water lijkt hier zelfs wat helderder dan in de rest van Nederland (of is dat gewoon wat we graag willen zien?). De stranden zijn ook al meerdere keren bekroond: in 2019 won het strand voor de 18e keer de internationale Blauw Vlag (een milieuonderscheiding). Onze favoriete beachclub bij Vlissingen is met stip Kon-Tiki Beach. Vooral de rosé is gevaarlijk lekker…

Den Haag

Als je stranden zegt, kun je Den Haag niet vergeten. De stad heeft letterlijk een zee van ruimte met maar liefst 11 kilometer aan kustlijn. Onze favoriete strandtent bij Kijkduin is Suiderstrand. Deze strandtent ligt tegen een stuk strand aan, waar je heerlijk kunt kitesurfen.

Ook het Zuiderstrand, waar de strandtent De Staat heerlijk vertoeven is, stat bij ons hoog op de lijst. Het wordt ook wel het stille strand genoemd. Er komen hier vooral veel locals, omdat het strand niet heel bekend is.

Indigo, een strandtent bij het Zwarte Pad is ook heerlijk vertoeven: het ligt nét uit de drukte van de boulevard van Scheveningen en is hip én relaxt.

 

Ter Heijde

Vlakbij Den Haag, maar toch echt een apart dorpje is Ter Heijde in de gemeente Westland. Vooral voor de beachclubliefhebber is het best de moeite waard een keertje hierheen te rijden. Zowel de strandtent Moments Beach als Bugaloe Beach doen het namelijk verdraait lekker voor interieurliefhebbers. Voor laatstgenoemde moet je overigens wel van roze houden.

Er wonen maar 665 mensen in het dorp Ter Heijde, dus daar ben je verder zo uitgekeken. Alle stranden in de gemeente Monster krijgen hoge cijfers van liefhebbers, dus je kunt altijd nog verder op pad!

Bloemendaal aan Zee / Zandvoort

Wie doorloopt uit Zandvoort komt in Bloemendaal aan Zee en andersom. Deze twee badplaatsen worden altijd een beetje op één hoop gegooid, dus dat doen wij ook. Al is het alleen maar om onze all time favorite Woodstock’69 te noemen. Vooral bekend van de feestjes, maar hier gewoon chillen met een biertje op een bedje is ook 100% vakantiegevoel hoor!

In Zandvoort, misschien wel het bekendste strand van Nederland, is het met warme dagen vooral heel erg druk. Dat betekent echter ook dat er genoeg leuke strandtenten te vinden zijn. Onze favorieten daar blijven Rapa Nui (met een heerlijke hippie vibe), het gloednieuwe Corendon Beach Club (prachtige inrichting!) en Mango’s Beach Bar. We gaan naar Zandvoort, oladijee!

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit zijn de leukste stranden en strandtenten van Nederland
Sluiten