Metro
Metro Reizen 30 jun 2019 / 10:40 uur

Dit zijn de meest bezochte musea ter wereld

Je gaat op citytrip en je gaat naar… een museum, uiteraard. Steden als Londen, Parijs en New York staan bol van de bekende musea waar je haast letterlijk struikelt over de mensen. Voor sommige toeristen is dat net een teken dat ze er absoluut naartoe moeten en andere reizigers vermijden die drukte dan juist weer.

Maar wie de bekendste kunstwerken en tofste tentoonstellingen met eigen ogen wil zien, heeft de drukte er hoogstwaarschijnlijk voor over – of plant het bezoek tijdens rustige uren. In elk geval kun je de musea na bezoek van je bucketlist afstrepen!

Bezoekers door Beyoncé

Net zoals elk jaar heeft het Amerikaanse onderzoeksbureau Aecom ook nu weer de zogenaamde Museum Index gepubliceerd. In samenwerking met de Themed Entertainment Association lijsten ze daarin de drukst bezochte musea ter wereld op. De nummer een komt zeker niet als een verrassing. Onder meer dankzij de videoclip Apeshit van Beyoncé en Jay Z mocht het Parijse museum Louvre in 2018 een record van 10,2 miljoen bezoekers optekenen.

De top drie wordt verder aangevuld door het National Museum of China en het Metropolitan Museum of Art (oftewel: het MET). Ook de Londense musea doen het bijzonder goed. Mede dankzij het feit dat de meeste museumbezoekjes in de Britse hoofdstad gratis zijn, komt Londen maar liefst vier keer voor in de top tien.

Top tien

1. Louvre, Parijs (10,2 miljoen)
2. National Museum of China, Beijing (8,6 miljoen)
3. MET, New York (7,4 miljoen)
4. Vaticaanse Musea, Vaticaanstad (6,8 miljoen)
5. National Air and Space Museum, Washington D.C. (6,2 miljoen)
6. British Museum, Londen (5,9 miljoen)
7. Tate Modern, Londen (5,9 miljoen)
8. National Gallery, Londen (5,7 miljoen)
9. Natural History Museum, Londen (5,2 miljoen)
10. American Museum of Natural History, New York (5 miljoen)

Liever op museumbezoek in eigen land? Helaas staan ‘onze’ museumparels zoals het Rijksmuseum, het Van Gogh museum of het Kröller-Müller niet op de lijst, maar dat betekent natuurlijk wel dat het hier iets minder druk is.

Reageer op artikel:
Dit zijn de meest bezochte musea ter wereld
Sluiten