Metro
Metro Reizen 21 okt 2018 / 17:45 uur

Racistische man tijdens vlucht: ‘Ugly black bastard’

Op sociale media gaat een video rond waarin een donkere vrouw (77) racistisch wordt bejegend door een medereiziger tijdens een vlucht van Ryanair van Barcelona naar Londen.

Een woedende man geeft aan niet tevreden te zijn, omdat hij naast de desbetreffende vrouw zit. Hij noemt haar een ‘ugly black bastard’. Hij gaat tegen ieder woord van de vrouw in. Zo zegt hij onder andere: „Praat niet met mij in een buitenlandse taal. Jij domme, lelijke koe.”

Uiteindelijk mag de man op zijn plaats blijven zitten en verhuist de vrouw ergens anders heen, ze wil graag bij haar dochter zitten. Tegen de crew zegt de man: „Het is prima zo, ze is weg.”

Reactie

Vrijdag werd de video geüpload op YouTube. Er is veel kritiek, op zowel het filmpje als de manier hoe de prijsvechter dit incident heeft opgelost.

Zo laat ook BBC-presentator Jeremy Vine weten op Twitter: „Als dit Ryanair is, dan moeten ze uitleggen hoe dit walgelijke racistische gedrag van deze man ertoe kan leiden dat de vrouw elders moet gaan zitten.”

De dochter van de desbetreffende vrouw geeft aan nooit meer met Ryanair te vliegen. „Als een zwarte vrouw zich op deze manier had gedragen, had men onmiddellijk de politie gebeld en was deze reiziger meteen van boord gehaald”, vertelt ze.

Ryanair heeft op Twitter gereageerd dat ze op de hoogte zijn van de video en het incident gemeld hebben bij de politie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Racistische man tijdens vlucht: ‘Ugly black bastard’
Sluiten