Daisy Heyer
Daisy Heyer Reizen 18 jun 2018
Leestijd: 3 minuten

Weekendje weg? Dit zijn dé hotspots van Brugge

Als je zin hebt in een weekendje weg, maar niet ál te ver weg wilt hebben wij een hele fijne tip voor je: ga naar het Belgische Brugge. Je hebt er cultuur, het stikt er van de mooie hotelletjes en fijne restaurants om een hapje te eten. Metro zet de leukste hotspots voor je op een rijtje.

Wat te doen

Brugge is niet groot, dus mocht je zin hebben in een kort weekendje weg is twee dagen meer dan genoeg. Het is een stad die barst van de cultuur en súpermooie kerken. Vooral de St. Annekerk is de moeite waard om eens van binnen te bekijken. Daarnaast is het leuk om een boottochtje te maken over de grachten rondom het stadje, waar je ook meteen iets leert over de geschiedenis van de stad.

https://www.instagram.com/p/BkIrAmHhrU0/

En wij gingen naar het Historium, waar het even lijkt alsof je door een attractie in De Efteling loopt. In de Historium Story wordt je meegenomen op een tijdreis naar de Brugse Middeleeuwen. Je beleeft een liefdesverhaal en wandelt ondertussen door zeven historische themakamers met decor, film en speciale effecten, allemaal uit de tijd van Jan van Eyck.

Slapen

inline article

Hoteltips? Hebben we! Moet gezegd worden dat de hotels in Brugge best aan de prijs zijn, maar aangezien je na 48 uur echt wel klaar bent in het leuke stadje, hoef je eigenlijk maar één nachtje te betalen. En dan valt het ook wel mee om in zo’n iets luxer hotel of bed & breakfast te zitten toch? Wij vinden vooral het aantal leuke B&B’s in Brugge echt ontzetten fijn. Zo zijn we heel erg fan van B&B’s Le Foulage, 1669 en Kind Of OJ. Vooral die laatste is ook qua interieur een prachtplaatje: van slaapkamer tot badkamer!

De badkamer in B&B Kind Of OJ. Wat een pláátje! / Kind Of OJ.

Eten

Zin in een lekkere burger? Wij zijn fan van Jilles, een leuk tentje met lekkere verse burgers in Brugge. Ook als vegetariër kun je hier prima terecht. Voor de liefhebber van sterke kazen hebben wij een tip: neem de Jolly Jack. Wij zeggen BRIE…. meer niet.

https://www.instagram.com/p/BFqyEO4pCAC/

Fijne inrichting, lekker eten: NXT Door heeft het allebei. Maak hier kennis met de ware ‘Streetfood Experience’ en kies voor een menu van 25, 30 of 35 euro. Je krijgt dan dus allerlei kleine streetfood hapjes, waardoor een explosie van smaken aan je geserveerd wordt. Leuk concept!

https://www.instagram.com/p/BQ-JZBIDmYs/

Italiaans eten is altijd een goed idee. Een restaurant dat hoge ogen scoort in Brugge en er ook nog eens leuk uit ziet is Carlito’s. Gewoon: lekkere pasta’s en fijne pizza’s en voor de liefhebber ook een wijntje erbij. Niks mis mee toch?

https://www.instagram.com/p/BRNxPXSjgMC/

Superschattig en wereldberoemd: De Vlaamsche Pot in Brugge. Dit restaurantje loop je zo voorbij, dus zoek even goed uit waar je moet wezen. Het restaurant is lekker kitsch, maar laat je daar vooral niet door tegenhouden. Als je er van houdt om de keuken van het land waar je aanwezig bent te proeven is dit de plek voor jou. Kies dan voor stoofvlees op zijn Vlaams!

Meer lifestyle? Volg ons dan op ons Instagram-account: @metrolifestyle.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.