Daisy Heyer
Daisy Heyer Reizen 1 jun 2018
Leestijd: 3 minuten

Om deze redenen moet jij deze maand Parijs bezoeken

Parijs is altijd een goed idee vinden wij, maar in juni al helemaal. Dan zijn er namelijk tal van activiteiten in de romantische Franse hoofdstad, die ons zielsgelukkig maken. Gratis concerten, barbecues en Yves Saint Laurent: Parijs heeft het deze maand hélemaal.

Gratis concerten

In Parijs staat juni gelijk aan muziek. Er staan namelijk een paar festivals op het programma die wereldwijd als ongeëvenaard worden ervaren, waaronder het beroemde Fête de la Musique, een muziekfestival door de hele stad waar muziek makers- en liefhebbers samenkomen op 21 juni om de ‘muziek te vieren’

Dit feest werd geïntroduceerd door het Ministerie van Cultuur van Frankrijk in 1982, en is sindsdien opgepakt in 120 andere landen over de wereld.

Wat gebeurt er? Nou, wat dacht je van gratis concerten en optredens in de straten van Parijs, inclusief de parken, tuinen, treinstations en verschillende privé terreinen die speciaal voor dit evenement eenmalig worden gebruikt om muziek te laten horen aan het grote publiek.

Ook haken veel barren en discotheken zelf in op het festival met hun eigen bedenksels, waardoor het zomaar zo kan zijn dat jij op een tuinfeestje staat te feesten tot in de vroege ochtend.

Lekker eten op zijn Frans

Fransen zijn onlosmakelijk verbonden met eten (en vlees) en waar zou je dus beter kunnen barbecueën dan in Parijs? Nou, wij kunnen het ook zo snel niet bedenken en raden je dan ook aan om – als je deze maand in Parijs bent – een bezoekje te brengen aan de Le Petit Pré, een street food garden aan de voet van de Longchamp paardensportterein.

https://www.instagram.com/p/BjLcx7ynN8f/

Hier komt een groep van de grootste barbecuespecialisten, zoals The Beast (die doen aan Texas-style barbecue), Peco Peco (Japans), pressing BBQ (Argentijns) en BMK Paris-Bamako (Afrikaans). Bovendien komen er steeds gastchefs langs die het roer even overnemen van de werkende koks. Lekker genieten van een goed stuk barbecuevlees dus, onder het genot van een biertje of een lekkere cocktail.

Het leuke aan dit festival is dat het gepaard (ha!) gaat met toegang tot paardenraces in de avonden op voor wie op donderdag gaat. Ga je op andere dagen van donderdag tot en met zondag tot 12 juli, dan kun je genieten van dj-sets, badminton, voetbal en andere gezellige activiteiten.

Yves Saint Laurent

De werken van één van de grootheden uit Frankrijk, Yves Saint Laurent, worden sinds oktober 2017 getoond aan de Marceau, waar zijn atelier de laatste 30 jaar heeft gezeten.

Inmiddels is Saint Laurent al tien jaar overleden en om zijn overlijden te eren zal het Musée Yves Saint Laurent een extra tribute organiseren met maar liefst zestig van zijn eerste tekeningen ooit. Dit is de eerste keer dat de werken aan de buitenwereld getoond worden. De werken komen uit zijn jonge jaren als tiener in Oran, Algerije. Interessant!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.