Rosan de Vos
Rosan de Vos Reizen 24 jun 2018 / 07:00 uur

Lekker kamperen? We doen het graag!

Deze zomer lekker in de buitenlucht vertoeven? Gelijk heb je! Je bent echter niet de enige. Van januari tot halverwege juni vonden er op Marktplaats 5.287.570 zoekopdrachten plaats naar ‘camper’ en 4.334.779 zoekopdrachten naar ‘caravan’.

Waarom dan kamperen?

Volgens onderzoek van Marktplaats is de belangrijkste reden om met de camper of caravan op vakantie te gaan de zekerheid van een slaapplaats (52 procent) en de luxe van een eigen ‘huisje’ (50 procent). Niet afhankelijk zijn van anderen (49 procent), flexibiliteit en vrijheid (48 procent) en tot rust komen in het buitenleven (48 procent) zijn daarnaast ook redenen om je vakantie op een camping door te brengen.

We weten echter allemaal dat een weekje kamperen niet altijd vlekkeloos verloopt. Ondanks de rust en ontspanning kan het uiteindelijk voor een hoop narigheid zorgen. Nederlanders ervaren de meeste stress als ze moeten parkeren op krappe plekken (20 procent) of moeten rijden in smalle straatjes (12 procent).

Verschillende type kampeerders

De ene kampeerder is de ander niet, kamperen kan in allerlei vormen en maten. Daarom heeft Marktplaats verschillende kampeertypes voorgelegd aan caravan- en camperbezitters om te kijken op welke manier Nederlanders nou het liefst kamperen.

1. Happy Campers
Dit zijn mensen die kamperen omdat ze het tof vinden en willen genieten van de vrijheid. Meer dan de helft (57 procent) vindt zichzelf een ‘Happy Camper’.

2. Roadtrippers
Van camping naar camping trekken? Dan ben je een echte roadtripper. 28 procent van de mensen ziet zichzelf als ‘roadtripper’.

3. Family Minded
Met het hele gezinnetje op pad? Leuk! Een ‘Family Minded’-kampeerder heeft de camper of caravan hier helemaal omheen gebouwd. Veertien procent van de Nederlanders kampeert het liefst op deze manier.

4. Socials
Kamperen en nieuwe mensen ontmoeten is de ideale combinatie. Dertien procent van de mensen ziet zichzelf dan ook als een ‘social’.

5. World travellers
Genoeg vakantiedagen over? Twaalf procent van de mensen is het liefst zo lang mogelijk met de caravan of camper op reis om de hele wereld te zien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lekker kamperen? We doen het graag!
Sluiten