Metro
Metro Reizen 16 apr 2018 / 06:05 uur

Yes! Er komen slaapcabines voor vliegtuigen

Zijn jouw nachten in het vliegtuig ook áltijd gebroken vanwege een snurkende buurman of oncomfortabele zitstoel? Je bent niet de enige. Als het aan vliegtuigbouwer Airbus ligt is dat vanaf 2020 verleden tijd: ze zijn bezig met het ontwikkelen van slaapcabines.

Slapen, vergaderen en spelen

Het bedrijf hoopt over twee jaar slaapcabines in het laadruim van passagiersvliegtuigen te kunnen installeren. De cabines zullen dan ongeveer hetzelfde formaat krijgen als de boxen die voor luchtvracht worden gebruikt: op die manier hoeven de vliegtuigen niet volledig getransformeerd te worden en kunnen passagiers zelf bepalen hoe ze hun cabine het liefst zien. Naast slaapcabines wordt er door Airbus en toeleverancier Zodiac nagedacht over vergader- en speelruimtes. Hieronder zie je wat het bedrijf precies in gedachten heeft.

https://www.youtube.com/watch?v=RV6KYe4zbWA

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Yes! Er komen slaapcabines voor vliegtuigen
Sluiten