Daisy Heyer
Daisy Heyer Reizen 3 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Vanaf woensdag pak je de trein Londen – Amsterdam

Yes, vanaf woensdag is het eindelijk zo ver: dan gaat Eurostar, de hogesnelheidstrein die al jaren Brussel, Parijs en Londen verbindt, ook naar Rotterdam en Amsterdam.

Vanaf 4 april raast de hogesnelheidstrein voor het eerst over de Nederlandse spoorwegen. We kunnen dan in één klap rechtstreeks van Londen naar Amsterdam of Rotterdam. Iedere dag rijden er twee treinen richting de Nederlandse steden, om 08.31 uur en om 17.31 uur. Dan sta je binnen 3 uur en 40 minuten weer op jouw station in Nederland.

Andersom een uurtje langer

Andersom duurt het helaas nog wel een uurtje langer om in hartje Londen te belanden: je moet dan via de Thalys naar Brussel reizen en daar overstappen op de Eurostar naar Londen voor in ieder geval de komende anderhalf jaar. In Brussel heb je dan een paspoort- en veiligheidscontrole, maar alsnog is het minstens even snel (en vaak een stuk goedkoper) dan met het vliegtuig.

Een enkeltje met de Eurostar kost vaak rond de 40 euro. Het grootste voordeel met de trein is misschien wel dat je aankomt in hartje Londen, en dus geen taxikosten meer hoeft te betalen om daar te arriveren, iets dat vanaf het vliegveld vaak wel zo is. Wij zeggen: top initiatief!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.