Daisy Heyer
Daisy Heyer Reizen 29 apr 2018 / 08:25 uur

Cambodja wereldkampioen in nationale feestdagen

Weet jij wel raad met een feestdagje meer of minder? Dan zit je helemaal op je plek in Cambodja, want dat land is wereldkampioen in het aantal nationale feestdagen per jaar, met vanaf heden maar liefst 28 stuks!

Cambodja was al wereldrecordhouder met 27 officiële feestdagen – Nederland heeft er elf – maar is verder uitgelopen op de concurrentie. De 15 miljoen inwoners van het koninkrijk in zuidoost Azië zijn voortaan ook op 20 mei vrij.

Premier Hun Sen heeft die datum per per direct uitgeroepen tot ‘nationale herinneringsdag’. De Cambodjanen worden dan geacht even stil te staan bij de miljoenen slachtoffers die het schrikbewind van de Rode Khmer in de jaren zeventig heeft gemaakt.

Verkiezingstijd

Het gebaar van Sen, die het land sinds 1985 met straffe hand leidt, komt niet helemaal uit de lucht vallen: eind juli zijn er verkiezingen. Hoewel de uitslag vaststaat, doordat volgens velen de oppositie genadeloos wordt onderdrukt, kan een extra feestdag om de achterban gunstig te stemmen geen kwaad.

En Cambodja kwam al niet tekort. Koning Norodom Sihamoni heeft weinig te vertellen maar wordt met zijn familie zeer vereerd. En dat moet gevierd worden! Uiteraard is iedereen vrij op zijn verjaardag, maar ook op de geboortedag van zijn moeder, de overlijdensdag van zijn vader en op de dag van zijn kroning.

De bevolking, voor 97 procent boeddhistisch, geniet daarnaast nog van verschillende religieuze feestdagen en een tal van andere doorbetaalde hoogtijdagen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Cambodja wereldkampioen in nationale feestdagen
Sluiten