Daisy Heyer
Daisy Heyer Reizen 8 mrt 2018 / 10:46 uur

Google Japan brengt hondenperspectief Street View

Google Street View is meestal een uitstekende manier om te zien of dat ene hotel, die toffe winkel of die hippe hotspot die je op internet ziet, zich ook een beetje in een leuk straatje bevindt. Maar Street View toont gewoonlijk beelden vanuit één enkel gezichtspunt: dat van een mens.

‘Dat kan anders’, dacht Google Japan. Zij vonden het een leuk experiment om het volk te laten zien hoe je Japan kunt beleven vanuit het gezichtspunt van – voor velen – hun beste vriend: een hond. In dit geval een Akita, die voor het experiment startte in Odate, zijn geboorteplaats.

Een glimp van fluffy oortjes

Volgens de Google Japan Blog zijn de beelden gemaakt door een camera in een tuigje vast te maken aan drie Akita’s: Asuko, Ako en Pu. Met de beelden die het trio verzamelde konden medewerkers van Google een Street View kaart van 360 graden maken van Odate. En dat dus allemaal vanuit het perspectief van de Akita’s.

Leuk detail: op sommige beelden vang je een glimp op van hun fluffy oortjes of gekrulde staart. De medewerkers geven dan ook aan dat het schieten van de beelden behoorlijk vermakelijk was. Op beelden die zijn vrijgegeven aan Google zien we exclusief videomateriaal van het opnameproces voor Google Maps. In ieder geval lijkt het erop dat de Akita’s behoorlijk wat lol hadden tijdens de opnames.

Hotspots van de stad

Wie op pad gaat met de Akita op Google Maps, gaat met een toer langs de beste attracties van de stad, zoals het standbeeld van Hachiko: de beroemdste hond van Odate wiens loyaliteit naar zijn eigenaar Dr. Ueano inspiratie was voor verschillende boeken en films.

Verder wordt het oude hondenheiligdom van de stad in kaart gebracht, het hot spring voetenbad van Otaki Onsen Tsuru en het Akita Hondenmuseum.

Google is van plan om door te gaan met het filmen van diverse locaties tijdens verschillende seizoenen. Ook willen ze nieuwe locaties schieten die populair zijn bij de lokale bevolking.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Google Japan brengt hondenperspectief Street View
Sluiten