Metro
Metro Reizen 1 mrt 2018 / 21:59 uur

Duizenden 18-jarigen mogen gratis reizen door Europa

Gratis reizen door Europa, dat klinkt toch als een droom? Voor tienduizenden achttienjarigen kan dit echter werkelijkheid worden, want zij kunnen dit jaar gratis per trein Europa verkennen. De EU betaalt voor iedere tiener een interrailpas.

Horizonverbreding

De Europese Commissie stelt 12 miljoen euro beschikbaar voor de ‘horizonverbreding’. Er komt binnenkort een campagne om jongeren te informeren. Om te bepalen wie in aanmerking komt, wordt mogelijk een competitie opgezet. De eerste deelnemers kunnen komende zomer hun koffers pakken.

Continent ontdekken

Manfred Weber, de voorzitter van de EVP, de grootste fractie in het Europees Parlement, heeft het ‘interrailplan’ bedacht. Hij wil er druk achter zetten om ervoor te zorgen dat alle Europeanen die achttien worden „ons continent kunnen ontdekken”.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Duizenden 18-jarigen mogen gratis reizen door Europa
Sluiten