Daisy Heyer
Daisy Heyer Reizen 6 feb 2018 / 17:05 uur

‘Steeds vaker de beste wifi aan boord van vliegtuig’

Ja, we weten het: vliegen is voor veel mensen al een behoorlijk spannende gebeurtenis en dan kun je óók nog eens niet internetten aan boord van het vliegtuig. Alhoewel er steeds meer airlines komen waarin je wifi kunt kopen, is de wifi dan vaak nog zó ontzettend sloom dat je enkel een appje kunt versturen of een mailtje kunt checken. Je favoriete Netflixserie streamen? Ha-ha-ha… dat wordt negen van de tien keer een heel lastig verhaal.

Maar er zit verbetering in, meldt Routehappy: een bedrijf dat vliegtuigen, vluchten en klantenservice van luchtvaartmaatschappijen met elkaar vergelijkt. Zij vonden uit dat op dit moment op 16 procent van de vluchten de allersnelste wifi-systemen worden aangeboden die op dit moment te krijgen zijn.

Dat lijkt weinig, maar is al een enorme verbetering als er wordt vergeleken met vorig jaar. Toen bood slechts 7.2 procent van de vluchten de beste wifi die er was en waar je dus met gemak een serie mee kunt streamen. Welke vluchten het volgens Routehappy goed doen? In ieder geval bepaalde vluchten van Delta, Lufthansa, Qantas, Virgin Australia en Air New Zealand.

Al jaren op zoek naar verbetering

Overigens is het niet zo dat men de goede wifi absoluut niet wilden bieden: luchtvaartmaatschappijen willen al jaren hun wifi verbeteren, maar de technologie stond het gewoon niet toe. De kosten voor een goedwerkende wifi-verbinding waren torenhoog en de verbinding lukte vaak niet of was technisch gezien extreem moeilijk. Een goed wifi-systeem in een vliegtuig bouwen, kost volgens het artikel zo een flink jaar. Maar zo te zien hoeven we nog maar een paar jaar te wachten voordat het doodnormaal is om aan boord een heel seizoen van Narcos, Stranger Things of Pretty Little Liars te bingewatchen…

Reageer op artikel:
‘Steeds vaker de beste wifi aan boord van vliegtuig’
Sluiten