Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Reizen 4 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Top 5 meest gewaardeerde verre reisbestemmingen

Nieuw jaar, nieuwe kansen, nieuwe vakantiedagen! Weet jij al waar je dit jaar vakantie gaat vieren? Australië, Thailand, Zuid-Afrika, Mexico en Nepal zijn de best gewaardeerde verre reisbestemmingen van Nederlanders.

Wil je de komende maanden van een beetje zon genieten, dan zul je waarschijnlijk toch echt een stukje moeten reizen. Wij helpen je graag met het kiezen van een bestemming. Volgens een onderzoek van reisbeoordelingssite 27vakantiedagen.nl zijn Australië, Thailand, Zuid-Afrika, Mexico en Nepal de best gewaardeerde verre reisbestemmingen. Australië krijgt met een 8,8 de hoogste gemiddelde waardering.

Er waren vijf beoordeelaspecten: Cultuur & bezienswaardigheden, Natuur, Gastvrijheid, Stranden en Eten. Zuid-Afrika en Thailand met een 8,7, maar Zuid-Afrika krijgt wel een 9,6 voor de ‘schitterende natuur’.

Nepal. Foto: Colourbox
Thailand staat bekend om het lekkere eten en de mooie stranden! Foto: Colourbox

Upcoming Colombia!

De werelddelen Midden- en Zuid-Amerika worden als verre vakantiebestemming alsmaar populairder. Naast Mexico blijkt ook Colombia (8,6 gemiddeld) steeds geliefder. Jarenlang waren deze landen voornamelijk negatief in het nieuws vanwege drugscriminaliteit, maar deze reputatie wordt langzaam afgeschud. Terecht, want Colombia is een fantastisch vakantieland met een rijke cultuur, prachtige natuur en mooie stranden.

Magisch maya tempels in Mexico! Foto: Colourbox
Kleurrijk Cartagena in Colombia. Foto: Colourbox

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.