Daisy Heyer
Daisy Heyer Reizen 31 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

Italiaans stadje verkoopt historische huizen voor €1

Huisje in Italië kopen, maar bang dat het niet lukt qua financiën? Dan hebben wij nu wellicht de oplossing voor je, want in het Italiaanse stadje Ollolai op Sardinië kun je een historisch huisje kopen voor welgeteld 1 euro.

In het stadje, met 1503 inwoners, zijn dringend nieuwe bewoners nodig voor tweehonderd stenen huisjes. En die huizen worden dus verkocht voor een symbolisch bedrag van 1 euro. Dat kon al vanaf juli 2017, maar hoewel dit soort acties op meerdere plekken ter wereld wordt gehouden, lijkt het voor Ollolai echt te werken!

Addertje onder het gras

Natuurlijk zit er wel een addertje onder het gras: de huizen zijn namelijk dringend aan een opknapbeurt toe. Degene die het huis voor 1 euro koopt, moet binnen drie jaar renoveren. En dat kost je zo’n 20.000 euro, als we CNN mogen geloven.

Nog steeds best een koopje als je je bedenkt dat je dan wel een prachtig huisje in een nog veel mooiere omgeving hebt. De stad hoopt dat de verkoop zal bijdragen aan het behoud van de vervagende geschiedenis van de plek, en natuurlijk ook dat het aantal inwoners weer een beetje wordt opgekrikt. En dat leek RTL ook een mooi idee: in december 2017 kwam het nieuws dat RTL 4 met een nieuwe realityserie komt waarin Nederlanders worden gevolgd die een nieuw bestaan opbouwen in het Italiaanse dorpje.

Snel zijn

Wie een huisje wil kopen moet dus snel zijn: er zijn al meer dan honderd aanvragen van over de hele wereld naar de huisjes gedaan, meldt topman Efisio Arbau. Drie daarvan zijn al helemaal rond en met het programma op de loer verwachten we dat het ook in Nederland storm gaat lopen. Oh, en mocht je interesse hebben dan is het verstandig een cursus Italiaans te volgen: alle documentatie is namelijk alleen in het Italiaans.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.