Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Reizen 1 dec 2017 / 14:55 uur

Van 17 naar 42 vrije dagen, zo doe je dat!

In Nederland hebben we gemiddeld 25,6 vakantiedagen. Niet heel weinig, maar ook niet heel veel. Maar wil je het hele jaar door mooie reisjes blijven maken dan kan je wel wat extra vakantiedagen gebruiken. Let goed op!

Vergeleken met Spanje, Duitsland, Finland en Denemarken doen we het niet heel goed, daar krijgen mensen ruim 35 vakantiedagen. Amerikanen moeten het doen met 14 a 15 dagen per jaar.

Van 17 naar 42 vakantiedagen

De meeste mensen nemen vakantie op tijdens de zomervakantie, maar je kunt het aantal vakantie dagen verlengen door slim te spreiden tussen erkende feestdagen. Vakantiedealwebsite Holidayguru zocht uit hoe je 17 vakantiedagen kan omzetten in 42 vrije dagen. De zogenaamde ‘brugdagen’ zijn in Nederland nog niet zo populair, maar door slim te plannen kun je straks dus vaker op vakantie of een dagje weg.

Begin al met kerst en oud en nieuw 3 vakantiedagen = 10 dagen vrij

Mocht je nog wat vrije dagen over hebben dit jaar, neem ze dan op tussen kerst en oud & nieuw. Kerst valt op maandag 25 en dinsdag 26 december en oud en nieuw op zondag 31 december en maandag 1 januari. Neem je woensdag 27, donderdag 28 en vrijdag 29 december vrij, dan heb je in totaal in plaats van de standaard drie dagen vrij ineens tien dagen vrij.

Pasen 4 vakantiedagen = 9 dagen vrij

Pasen valt dit jaar op zondag 1 en maandag 2 april. Neem je dinsdag 3, woensdag 4, donderdag 5, vrijdag 6 april ook vrij dan heb je in totaal 9 dagen vrij.

Weet jij al waar je naar toe gaat? Foto: Pexels

Hemelvaart en Pinksteren 6 vakantiedagen = 12 dagen vrij

Hemelvaart is in 2018 op donderdag 10 mei en Pinksteren op zondag 20 en maandag 21 mei. Als je vrijdag 11, maandag 14, dinsdag 15, woensdag 16, donderdag 17, vrijdag 18 vrij neemt, dan heb je uiteindelijk 12 dagen vrij!

Kerst en oud en nieuw 4 vakantiedagen = 12 dagen vrij

Het is nog even wachten, maar volgend jaar valt kerst op dinsdag 25 december en woensdag 26 december. Oud en Nieuw vieren we op maandag 31 december en dinsdag 1 januari. Neem je maandag 24 december, donderdag 27 december, vrijdag 28 december en maandag 31 december vrij, dan ben je in totaal 11 dagen vrij!

Reageer op artikel:
Van 17 naar 42 vrije dagen, zo doe je dat!
Sluiten