Reizen 28 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Hier word je betaald (!) om te wonen

Verhuisplannen? Er is een plek op aarde waar je wordt betaalt om er te wonen, dus wie weet is het een overweging waard. Al moet je wel goed tegen een beetje kou kunnen…

Geen verhuiskostenvergoeding

Het gaat namelijk om Alaska, die een aantal stimuleringsprogramma’s heeft om mensen te verleiden in de staat te komen wonen.

Hoewel de verhuiskosten niet worden betaald, kan iedereen die besluit om naar Alaska te verhuizen met de bedoeling om daar permanent te wonen kiezen voor het Permanent Fund Dividend Division.

Nieuw is het niet, maar voor veel mensen is deze ‘bonus’ nog niet bekend. Sinds 1982 betaalt de stad burgers jaarlijks vanuit het PFDD. Het geld komt binnen door de olieverkoop van het land. Permanente inwoners krijgen ieder jaar een bedrag op hun rekening gestort, wat kan oplopen tot wel 2072 dollar per persoon.

Spelregels

Hoe je dit geld kunt krijgen? De ‘spelregels’ zijn simpel: je moet gedurende het aangevraagde jaar inwoner van Alaska zijn geweest, geen verblijfsvergunning hebben aangevraagd in een andere staat en niet langer dan 180 dagen uit het land zijn geweest. Wanneer je bent veroordeeld voor een misdrijf of wanneer je gevangen bent of hebt gezeten in het afgelopen jaar, krijg je ook geen geld.

Nog niet overtuigd? Check dan deze prachtige kiekjes van het land, dat in ieder geval een vakantie waard is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.