Daisy Heyer
Daisy Heyer Reizen 19 dec 2017 / 09:43 uur

Dit zijn de vetste culturele events ter wereld

Met een nieuw jaar voor de boeg is het ook tijd voor nieuwe reisdoelen. En wat is er leuker dan deelnemen aan een cultureel evenement of een landelijke feestdag in het buitenland?

Het leuke aan culturele evenementen meemaken in het buitenland, is dat je je écht een local voelt. Bovendien zijn wij bij Metro altijd wel in voor een feestje. En een feestje in een ander land is altijd net even leuker dan in Nederland. Skyscanner zocht uit welke culturele evenementen in het buitenland absoluut de moeite waard zijn volgend jaar.

28 januari 2018: Wakakusa Yamayaki in Nara, Japan

De vertaling van Wakakusa Yamayaki is ‘Mountain Roast’, de verbranding van de Japanse berg Wakakusayama. Jaarlijks op de vierde zaterdag in januari kun je het spectaculaire vuurspektakel aanschouwen in de stad Nara, op 30 minuten rijden van Osaka.

Wakakusa Yamayaki. / Instagram @visitjapanau

Wanneer het vuur eenmaal wakkert, blijft het ongeveer een uur branden. De reden van dit gekke festival? Het verhaal gaat dat Wakakusa Yamayaki ooit begon als conflict tussen twee tempels, terwijl anderen vertellen dat het vuurfestival werd gebruikt om wilde beren te verjagen. Wat het ook is, het is in ieder geval een prachtig gezicht.

13 februari 2018: Mardi Gras in New Orleans

Ooit van Mardi Gras gehoord? Het oorspronkelijke Franse feest betekent letterlijk ‘Vette Dinsdag’ en wordt de dag voor Aswoensdag (in de katholieke traditie het begin van de 40 dagen durende vastentijd) gevierd.

Mardi Gras. / Getty Images

De betekenis gaat terug in de tijd dat al het eten dat de winter had overleefd, opgegeten moest worden tot iedereen vet genoeg was om de vastenperiode te overbruggen. Tegenwoordig is het een verkleed- en paradefeest met als climax een drie dagen durend carnavalsfeest.

16 februari 2018: Chinees Nieuwjaar in Hongkong

Chinees Nieuwjaar vindt ieder jaar op een andere datum plaats – in 2018 vieren de Chinezen het op 16 februari! En waar kan dat nou beter dan in het hart van China, Hongkong?

Chinees Nieuw Jaar in Hong Kong. / Getty Images

De stad is een van de populairste locaties om het nieuwjaarsfeest te vieren en verwacht dat de stad zal krioelen van de mensen, parades, festivals, markten, eten en drinken. Een kleurrijk feest dat je minstens één keer in je leven moet meemaken!

2 maart 2018: Holi-Phagwa in Mumbai

Holi-Phagwa, ook wel bekend als het Holifeest, is een hindoeïstisch feest dat jaarlijks in maart gevierd wordt en een combinatie is van het lentefeest, een feest van de overwinning van het goede op het kwade, en een nieuwjaarsfeest.

Holi Festival in India. / Getty Images

Het wordt gevierd met dans, zang, versnaperingen en, inmiddels razend populair: het strooien met gekleurd poeder om zo eenheid te creëren. Je kent het waarschijnlijk al van de vele Holi-festivalletjes in Nederland, maar dit is het échte feestje. Het festival start in Mumbai al in de ochtend en is ’s middags op zijn hoogtepunt. Met vele afterparty’s, uiteraard.

2 maart 2018: Lantaarnfestival in Pingxi, Taiwan

Dit is er één voor op je bucketlist: het Lantaarnfestival in Pingxi, vlakbij Taipei in Taiwan. Het romantische festival wordt jaarlijks gehouden op de eerste nacht van volle maan en wordt gevierd met displays van glinsterende, decoratieve lantaarns en vuurballonnen.

Lantaarnfestival. / Getty Images

Voor ze worden losgelaten, worden dromen en wensen op de ballonnen geschreven. De mooiste creaties vliegen voorbij; je hebt nog nooit zoiets moois gezien!

17 maart 2018: St. Patrick’s Day in Ierland

St. Patrick’s Day is officieel een Ierse feestdag, maar wordt tegenwoordig overal in het Verenigd Koninkrijk en in de Verenigde Staten gevierd. Jaarlijks op 17 maart kleurt Ierland op St. Patrick’s Day helemaal groen – iedereen heeft groene kleding aan en op veel plekken kun je zelfs groen bier drinken.

St. Patrick's Parade in Dublin. / Getty Images

Waarom alles groen is op St. Patrick’s Day? Daar zijn heel veel theorieën over, maar onze favoriet is de bijnaam van Ierland: het ‘smaragdgroene eiland’.

21 juni 2018: Stonehenge in Amesbury, Verenigd Koninkrijk

Even geen geld om de zonnewende te bekijken in Peru? Je kunt het ook dichter bij huis aanschouwen, namelijk bij de Stonehenge in het Zuid-Engelse Amesbury.

Stonehenge. / Getty Images

Duizenden feestvierders komen die nacht samen om de langste dag op het noordelijk halfrond te vieren, wanneer de zon precies achter de meer dan vierduizend jaar oude steencirkel valt en zo een spectaculair schouwspel creëert.

29 augustus 2018: Tomatina in Buñol, Spanje

Het inmiddels wereldwijd bekende Tomatina draait maar om één ding: het elkaar bekogelen van tomaten. Dit wordt niet gedaan in een grote, Spaanse stad, maar in een klein dorpje vlak bij Valencia: Buñol.

Tomatenfestival. / Getty Images

Tomatina vindt ieder jaar plaats op de laatste woensdag van augustus en het kleine dorpje stroomt op en rond die dagen vol met toeristen. Als je tegen een beetje drukte kan, moet je hier absoluut een keer naartoe!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit zijn de vetste culturele events ter wereld
Sluiten