Sanne van Rij
Sanne van Rij Reizen 13 nov 2017 / 14:14 uur

Zó plan je de perfecte roadtrip in een camperbusje

We weten niet of roadtrippen in een camperbusje ooit écht weg is geweest, maar feit is dat deze hippie-achtige manier van toeren weer rijkelijk op het reismenu staat: Volkswagen is zelfs met een eco-vriendelijke variant van hun ‘iconic campervan’ gekomen. Genoeg reden voor vijf handige tips voor onderweg.

Op pad in een camperbusje: vrijer kan bijna niet. Het is hét symbool voor de ‘California-lifestyle’, die we onszelf maar al te graag toe willen eigenen. De populariteit is dan ook logisch: de voertuigen combineren immers moderne luxe (de busjes hebben vaak een minikeuken, bed en tafel) met ruige natuuromgevingen. Met té veel vrijheid kan je echter ook bedrogen uitkomen: daarom is het handig om vooraf en tijdens je reisavontuur een aantal zaken in het achterhoofd te houden.

1. Weet wat je huurt

Misschien een open deur, maar een auto is een stuk makkelijker te besturen dan een camperbusje: als je niet aan een groter voertuig gewend bent kan je bijvoorbeeld veel meer moeite met sturen hebben. Ondervraag het verhuurbedrijf dan ook goed en maak vooral een afweging wat betreft een automatische- en schakelauto. Als je nog nooit een schakelauto hebt bestuurd, is dit niet per se het handigste moment om het te gaan leren.

View this post on Instagram

Midnight Lovers ✨

A post shared by NOOR DE GROOT (@queenofjetlags) on

2. Pak je vrijheid, maar plan ook een béétje

Een busje geeft ontzettend veel vrijheid (en geniet daar ook van!) maar je kan simpelweg niet overal parkeren. Het is dus handig om van tevoren uit te zoeken waar je kan overnachten in je auto: een beetje go-met-de-flow is fijn, maar na een lange dag rijden wil je ook weten waar je –legaal- onder je dekens kan kruipen. Als je het niet voor elkaar krijgt om een route uit te stippelen, kan je in ieder geval mogelijke stoppunten markeren, en kijken waar je uiteindelijk een nacht wil blijven.

View this post on Instagram

When the view is so good, it looks fake.

A post shared by Jarett Juarez (@jarettjuarez) on

3. Check wat je hebt en koop wat nodig is

Kijk goed naar de dingen waarover je busje beschikt wanneer je ‘m ophaalt. Mist er iets? Vraag ernaar. Vervolgens zal het nodig zijn om bepaalde dingen aan te schaffen voor je aan je reis begint: denk aan shampoo, een normaal mes, zaklamp, boterhamzakjes, muggenspray of babydoekjes. Daarnaast wil je ook niet midden in de wildernis zonder handdoek staan.

View this post on Instagram

Wanting to get home to a few more nights like this before fall sets in on the coast.

A post shared by Jarett Juarez (@jarettjuarez) on

4. Snacks, snacks, snacks

Bedenk voor je trip hoeveel maaltijden je ongeveer nodig hebt en beslis wat je zou willen eten: zo voorkom je een lege buik of avondeten bestaande uit boterhammen. Heel veel koelruimte zal je niet hebben, dus probeer praktisch te denken. Maaltijden die je boven een vuur kan maken zijn bijvoorbeeld handig: denk aan geroosterde groenten of aardappelen. Onderweg kom je ongetwijfeld wat supermarkten tegen, maar in grote natuurparken kan dat nog weleens tegenvallen.

View this post on Instagram

Asking them for wifi access 😌

A post shared by NOOR DE GROOT (@queenofjetlags) on

5. Vind een vaste plek voor je schoenen

Hoe gek ook, dit is een hele belangrijke: je zal niet denderend veel schoenen meenemen en vrijwel elke dag op hetzelfde paar lopen (ook door bossen, heuvels, misschien water…) en je wil vieze schoenen niet bij het hoofdeind van je bed hebben staan, denken wij zo. Buiten is ook geen optie, want stel dat je ’s nachts je bed uit wil? Wanneer je ze de gehele reis op dezelfde plek laat staan, zal het alleen daar enigszins vies worden, wat de schade beperkt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zó plan je de perfecte roadtrip in een camperbusje
Sluiten