Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Reizen 24 nov 2017 / 15:20 uur

Vet: escape room-treinreis van 13 uur door Finland!

Zou jij het durven? Een escape room-ervaring van 13 uur die zich in een echte trein van Helsinki naar Lapland afspeelt?

Ter promotie van de film Murder on the Orient Express heeft filmmaatschappij 20th Fox Century samen met de Finse spoorwegen een bijzondere actie bedacht. De speciale escape room trein reist van Helsinki naar Rovaniemi, de hoofdstad van Lapland.

Gelijkenis met de film

De ‘escaperoom-trein’ is in elkaar gezet door slimme koppen van de Finse escape room scene Inside Out Escape Games. Er zijn meer dan tien cabines beschikbaar gesteld, om de escape room zo moeilijk mogelijk te maken. De Finnen hebben hun best gedaan om opdrachten te verzinnen die zoveel mogelijk lijken op elementen uit de film.

Overigens is niet de gehele trein afgehuurd voor het spel, er zijn ook gewoon passagiers aan boord. Enige nadeel? Je kunt deze toffe escape room-ervaring niet zomaar even boeken. Hij wordt alleen op 13 december gespeeld. Spelers worden geselecteerd door een online competitie, voorwaarde is wel dat je de Finse taal moet beheersen om mee te kunnen doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vet: escape room-treinreis van 13 uur door Finland!
Sluiten