Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Reizen 13 nov 2017 / 14:14 uur

In deze spookachtige hotels doe je geen oog dicht

1. Ballygally Castle, Noord-Ierland

Als het verblijven in een kasteel niet magisch genoeg is, is de spookkamer in Ballygally Castle wellicht een griezeliger optie. Zo gaan er geruchten dat er drie vriendelijke spoken in de torens van het kasteel rondzwerven. Het schijnt zelfs dat een van de kamers nog steeds wordt bewoond door de vrouw van de oorspronkelijke eigenaar, Lady Isabelle Shaw. Gasten hebben haar dreigend op de deur horen kloppen. Het kasteel biedt ook een spooktocht waarbij je andere geesten kunt ontmoeten en meer te weten kunt komen over de geschiedenis van het gebouw.

View this post on Instagram

Built in 1625, #BallygallyCastle sits facing the scenic #AntrimCoast of #NorthernIreland, and is said to have a few ghostly guests. Namely, a spirit named Lady Isobel Shaw, who has a habit of knocking the doors of the rooms and disappearing. She had reportedly fallen to her death from the window after her husband had locked her in her room and starved her. #spookytourism _________________ . . . . . #ghosts #spirits #paranormal #castle #hauntedcastles #hauntedhotels #Ireland #vacation #familyvacation #halloween #happyhalloween #vacay #getaway #spooky #scary #honeymoon #scenic #UK #UnitedKingdom

A post shared by Reservations.com (@reservationscom) on

2. Toftaholm Herrgård, Zweden

Het Toftahol Herrgård ligt aan de oevers van het Vättermeer in Zuid-Zweden. Het voormalige landhuis uit de 14e eeuw staat ook wel bekend als een van de engste hotels van Europa. Gasten maakten er onverklaarbare dingen mee. Van deuren en ramen die vanzelf in het slot vielen, tot onverklaarbare geluiden. Er wordt gezegd dat er een jonge boerenjongen rondspookt. Hij werd verliefd op de dochter van de baron en hing zichzelf op toen zij werd gedwongen te trouwen met iemand anders.

3. Hotel Burchianti, Florence

Op het eerste gezicht lijkt Hotel Burchianti in Florence een mooi boetiekhotel. Dat is het ook maar voor bange mensen is het zeker niet geschikt. Vorig jaar is er een geest vastgelegd op de camera van het hotel, dus neem er zelf een kijkje op 31 oktober en gruwel mee!

4. The Stanley Hotel, Colorado

Angsthazen kunnen beter thuis blijven, want The Stanley Hotel in Colorado werd niet voor niets gebruikt als inspiratie voor Steven King’s Novel, The Shining. Vooral op de vierde verdieping en in de concertzaal spookt het: onverklaarbare geluiden, geesten en een piano die ineens uit zichzelf begint te spelen. The Stanley Hotel organiseert speciale spooktochten en paranormale activiteiten voor de daredevils onder ons.

View this post on Instagram

Killer shot @thestanleyhotel

A post shared by Derek Theler (@derektheler) on

View this post on Instagram

Stunning spring shot of The Stanley Hotel across Lake Estes from photographer Tim Nicholson. Have you planned your visit?

A post shared by The Stanley Hotel (@thestanleyhotel) on

5. Bourbon Orleans Hotel, New Orleans

Het iconische Bourbon Orleans hotel heeft een rijke en levendige geschiedenis. Het hotel was vroeger het Orleans Ballroom en Theatre, voordat het eind 19de eeuw werd verbouwd tot een klooster. Het hotel is één van de griezeligste hotels van New Orleans, en is daarom een belangrijk onderdeel van de New Orleans Ghosts & Spirits wandeltocht.

6. The Russell Hotel, Sydney

In eerste instantie lijkt er niets mis met The Russell Hotel, de locatie is top en het ziet er netjes uit. Maar schijn bedriegt, want een oude zeiler heeft waarschijnlijk nooit uitgecheckt en je hoort zijn voetstappen af en toe nog op de gang.

https://www.instagram.com/p/BarQvTDBk0n/

Uit onderzoek van Hotels.com blijkt dat mijn 25% van de Nederlanders wel in een spookhotel zou willen overnachten. Durf jij te overnachten in een van deze enge spookhotels?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
In deze spookachtige hotels doe je geen oog dicht
Sluiten