Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Reizen 10 okt 2017 / 12:05 uur

Vijf bizar leuke budget stedentrips in Europa

We willen er niet aan toegeven, maar de herfst is toch echt begonnen. En we begrijpen het, je hebt zin om regenachtig Nederland te ontsnappen. Daarom hebben we de vijf leukste en meest betaalbare stedentripjes voor je op een rij gezet.

Lissabon, Portugal

De Portugese hoofdstad is hipper dan hip. Niet zo gek, want Lissabon is vergeleken met Nederland een stuk goedkoper en Portugal heeft bijna de meeste zonuren van Europa. Lissabon wordt ook wel de ‘stad der zeven heuvelen genoemd’ en elke wijk heeft een eigen karakter. Bairro Alto staat bekend als de winkel,- en uitgaanswijk, er zijn veel kleine cafés te vinden en er wordt traditionele fado gespeeld. De wijk Belém mag je ook niet missen, hier vind je twee top bezienswaardigheden: de Toren de Belém en het Monasteiro dos Jeronimos (klooster). Vergeet niet om een ritje met de kanariegele tram 28 te maken.

Lissabon is hipper dan hip! Foto: Colourbox

Valencia, Spanje
De Zuid-Spaanse stad is het kleine zusje van Barcelona, maar daarom niet minder gezellig. Je hebt er strand, goede restaurants, hippe clubs en prachtige architectuur. Omdat de stad een stuk zuidelijker ligt is het er een stukje warmer dan in Barcelona. Maak een wandeling in het Turiapark, bezoek de historische kathedraal, bewonder de fascinerende la Ciudad de las Artes y las Ciencias (de Stad van Kunst en Wetenschap) en sluit de avond af in een van de hippe clubs als Las Animas of L’Umbracle. Vergeet niet om Aqua di Valencia en het typische Valenciaanse drankje Horchata te drinken. Alhoewel Valencia relatief goedkoop is, raden we je aan om genoeg geld mee te nemen, want je kunt fantastisch winkelen in deze Spaanse stad.

Bewonder de fascinerende la Ciudad de las Artes y las Ciencias (de Stad van Kunst en Wetenschap) en sluit de avond af in een van de hippe clubs als Las Animas of L'Umbracle.. Foto: Colourbox

Boedapest, Hongarije

De Hongaarse hoofdstad Boedapest mag niet ontbreken op je reislijst, als je er eenmaal bent geweest wil je namelijk terug. Boedapest bestaat uit de samensmelting van de steden Boeda en Pest en wordt gescheiden door de rivier de Donau. Als je in Boedapest bent, breng dan een bezoekje aan een traditioneel badhuis. Het bekendste badhuis van Boedapest is Szechinyi, dat sinds 1913 gevestigd is in een stadspark. Na zo’n ontspannen middagje in het badhuis is het tijd om kennis te maken met de Hongaarse keuken, want reken maar dat ze daar trots op zijn. Biertjes zijn trouwens gevaarlijk goedkoop in Boedapest. Zin in iets sterkers? Proef dan Pálinka, een typisch Hongaars drankje. ’s Avonds breng je een bezoek aan de opera of ga je terug naar een van de badhuizen voor een magische poolparty!

Zowel het dag als het nachtleven van Boedapest zijn om over naar huis te schrijven. Foto: Colourbox

Riga, Letland

We blijven nog even in Oost-Europa, want Riga is een bezoekje waard. De hoofdstad van Letland is klein, maar wel enorm fijn. In het historische centrum tref je vele architectonische schatten en pittoreske pleintjes. Riga biedt een breed scala aan musea, galeries, operahuizen en monumenten. De Oude Stad van Riga wordt door de Letten Vecrīga genoemd en hier vind je de meeste bezienswaardigheden, winkels, restaurants, bars en clubs. Ook is het aan te raden om Centrs te bezoeken, oftewel de Nieuwe Stad en door UNESCO erkend als werelderfgoed. In Riga houden ze van een feestje en de stad heeft een bruisend en goedkoop nachtleven. De gastvrije Letten houden van tussendoortjes, lokale bieren en vodka, probeer daar maar eens nee tegen te zeggen.

Riga is romantisch, bruisend, historisch, cultureel en relatief goedkoop! Foto: Colourbox

Athene, Griekenland

De gemiddelde jaartemperatuur in Athene is 20 graden! Deze Griekse historische hoofdstad met je gewoon een keer hebben gezien in je leven. De Acropolis en het Parthenon zijn in het echt namelijk nog specialer. Een bezoek aan Athene is een reis terug in de tijd. Plaka, is de oudste wijk van Athene en ligt aan de voet van Akropolis. Het is een wirwar van straatjes met restaurantjes, terrasjes en winkeltjes. Maar de tijd heeft niet overal stil gestaan, in de wijk Gazi tref je tal van leuke restaurantjes en hippe clubs. Bezoek een typische Griekse taverne voor een lunch en tijdens het diner geniet van Tzatziki, mousse, souvlaki of gyros.

Het Akropolis ken je misschien van je geschiedenisboek, tijd om hem in het echt te bezoeken. Foto: Colourbox

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vijf bizar leuke budget stedentrips in Europa
Sluiten