Metro
Metro Reizen 28 jul 2017 / 11:59 uur

48 uur in Lissabon

Zes vriendinnen die snakken naar quality time, die lekker willen eten en drinken om vervolgens te gaan dansen. O ja, en een beetje cultuur snuiven! VRIJ magazine verslaggever Wendy Roep reisde met ’haar meiden’ naar het fraaie Lissabon.

Shoppen in Lissabon

Vintage

Als je van vintage houdt, begeef je dan naar de Rua da Assunção, want hier kun je heerlijk neuzen bij twee vintage winkels, genaamd A Outra Face da Lua en Viúva Alegre. Ze zitten tegenover elkaar op nummer 22 en 19. Jaren vijftigjurkjes, handtasjes of kekke hoedjes vind je hier!

Chic

Av. De Liberdade is een beetje de P.C. Hooftstraat van Lissabon. Je kunt losgaan bij Louis Vuitton, Hugo Boss, D&G of Burberry. Niet jouw budget? Kijken is ook heus leuk.

https://www.instagram.com/p/BJ8IXpwBJSa/

Chiado

Na een middagje slenteren door de smalle straatjes en shoppen in schattige boetiekjes moet je zeker blijven plakken. Er heerst ’s avonds een heel ontspannen sfeer in de romantische wijk Chiado. Tip: Winkelcentrum Armazéns do Chiado. Een leuke site voor meer adresjes: saudadesdeportugal.nl

Slapen in Lissabon

Groots

Midden in de uitgaanswijk bevindt zich Bairro Alto 41, maar je hebt er geen geluidsoverlast. We vertoefden in een mega appartement met drie tweepersoonsslaapkamers, twee badkamers, een ruime keuken en flinke woonkamer. En een goede wijnbar op de begane grond! Via de zoekterm ’Lisbon Inside Connect – Bairro Alto Apartments’ online te boeken.

Adres: R. do Diário de Notícias 41

Strandliefhebbers

Overnacht je liever buiten de stad, nabij een fijn strand? Dan kan Hotel Praia do Sol een optie zijn. Weliswaar op 15 kilometer van Lissabon, maar op 100 meter van het grootste strand van Portugal. Je hebt hier een kamer vanaf 40 euro per nacht.

Hostel

Er zijn uiteraard ook hostels te vinden. Een aanrader is het Alfama Patio Hostel in één van de oudste districten en op loopafstand van onder andere het São Jorge kasteel. Fijn is het terras met veel groen dat uitkijkt over de rode daken van Alfama en de Taag.

View this post on Instagram

Oh don’t mind us, we’re just starting our day with breakfast and a blinding view from Alfama Patio Hostel! Alfama is one the oldest part of the city, where Fado started and where random people sing in winding streets. The hostel is hosted in a traditional house, with a rooftop deck and a grassy patio with greenery growing up the walls and flowers spilling out over their pots. Nightly Portuguese dinners makes it feel like coming home after a long days exploring 🍴🍷🍤 #hostel #alfama #lisbon #portugal (📷 @myfedd)

A post shared by Hostelworld – Hostels & Travel (@hostelworld) on

Genieten in Lissabon

Koning Kabeljauw

Natuurlijk willen we de allerbeste kabeljauw van Portugal proeven! De verhuurder van het appartement waar we verblijven tipt ons Restaurante Laurentina. Deze zaak noemt zich ‘o Rei do Bacalhau’, oftewel ’het koninkrijk van de kabeljauw’. Geen woord gelogen! Avenida Conde Valbom, 71 A 1050-067, restaurantelaurentina.pt

https://www.instagram.com/p/BU7eSbDle_J/

Scheikundeles

De boter zit in een medicijnpotje, de amuse in een reageerbuis en water komt uit zo’n bruine hoestdrankfles. Een leuk concept en prima eten bij La Pharmacia in de wijk Bairro Alto. Kies een plekje in de grote tuin en geniet van het prachtige uitzicht op de Taag. Reserveren is in deze noodzakelijk!

Adres: R. Marechal Saldanha 2, chef-felicidade.pt

View this post on Instagram

La mejor medicina de Lisboa 🍽 @space_wallet 🍃

A post shared by Ave Robles (@averobles) on

Borrelen

Op het dak van een parkeergarage bevindt zich de bar PARK. Een superlocatie voor een geweldige cocktail met uitzicht over de stad. Stap in de lift en laat je prettig verrassen.

Adres: Calçada do Combro, 58

View this post on Instagram

Sun blockers. Factor 10. #drinks #instagood #sunny #lisbon #beautiful #rays #instamood #daretodifr

A post shared by Jerry Lieveld (@jerrylieveld) on

Doen in Lissabon

Picknick

De Mercado da Ribeira Nova is niet alleen één van de leukste markten in het centrum, maar ook de grootste. Vul een mand met verse groenten, fruit, en kaas en kies een fijn plekje om te picknicken. Een goede plek is Jardim Tropical in de wijk Belém.

Adres: Praça Dom Luís i 44

View this post on Instagram

Time Out Market #timeoutmarket #timeoutmarketlisboa #mercado #lisboa #lisbonne #marché #market #portugal #voyage #food #bairroalto #mercadodaribeiranova

A post shared by Aline Stl (@aline.stl) on

Passioneel

Wat je vooral moet doen in Lissabon is luisteren. Luisteren naar de prachtige Fado, de bekende melancholische muziek uit Portugal. Duik de oudste wijk Alfama in, de bakermat van de Fado. Wonder boven wonder is deze wijk bespaard gebleven bij de grote aardbeving van 1755. Het barst er van de cafeetjes en restaurants waar je kunt genieten van gepassioneerde zangers en zangeressen. Aanrader is Parreirinha de Alfama.

Verkoeling

Met 33 °C snakken we naar verkoeling en pakken we de trein naar Cascaïs. Een leuk stadje met diverse stranden. We huren een bedje en genieten een paar uurtjes van zon en zee.

https://www.instagram.com/p/BVXxP5DhDRq/

Mooiste plekjes

Het is altijd leuk om een stad per fiets te verkennen, maar Lissabon per tweewieler is écht een ervaring. Belangrijkste tip: huur een e-bike, want het is anders niet te doen, tenzij je Bauke Mollema heet. We boekten de Seven Hills Electric Bike Tour en waren dolblij met een motortje. Een toffe manier om de mooiste plekjes van Lissabon te ontdekken. Zo verbrandden we ook de vele Pastéis de Beléms (Portugees roomgebakje) die we tijdens het ontbijt naar binnen werkten. lisboncycletours.com

Zo kom je in Lissabon

Vanuit Nederland vlieg je vanaf Schiphol met KLM, easyJet, Transavia, Iberia, Vueling en Tap Portugal in ongeveer 3 uur naar Lissabon. Ryanair vliegt vanaf Eindhoven. Vanaf Düsseldorf of Brussel vlieg je soms nog voordeliger.

Tekst: Wendy Roep, VRIJ magazine

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
48 uur in Lissabon
Sluiten