Daisy Heyer
Daisy Heyer Reizen 7 mei 2017 / 16:15 uur

Dit zijn de hotspots voor deze zomer op Ibiza

De zomer komt eraan en het lijkt erop dat één van de populairste locaties voor de zomervakantie wederom Ibiza is.

Afgelopen week bleek dat Wesley en Yolanthe samen een gloednieuwe hotspot op het eiland openen onder de naam XaXa. De locatie zal in juni haar deuren openen. Maar waar moet je op Ibiza nog meer wezen deze zomer? Metro zet een paar (betaalbare!) favorieten voor jullie op een rijtje.

Patchwork

Instagram @daisyheyer

Als je denkt aan Ibiza, denk je waarschijnlijk aan de hippiestijl, gemengd met een vleugje moderniteit. Wie in deze ambiance wil eten is compleet op zijn plek bij Patchwork, een rooftop restaurant bovenop het bekendere (en duurdere!) restaurant Sa Punta. Bij dit restaurant kun je genieten van de Libanese keuken voor een schappelijke prijs en met een prachtige zonsondergang als garantie. Goede wijn, diverse hapjes en een heerlijk toetje? Dan ben je ongeveer 50 euro kwijt. Maar geloof ons, het is het waard! Adres: Es Pouet de Talamanca, s/n, 07819 Santa Eulalia des Ríu

Instagram @maritah1

La Bodega

La Bodega in Ibiza-stad. / Instagram @fleurencor

Spanje = tapas en tapas = liefde. Waar je de kleine hapjes het beste kunt scoren? In het bekendste en gezelligste tapasrestaurant van Ibiza: La Bodega. Het tapasrestaurant heeft tegenwoordig twee vestigingen op het eiland: eentje in Ibiza-stad (de bekendste) en een gloednieuwe locatie La Bodega Talamanca. En hoewel je hier hartstikke goedkoop eet, is het eten wat ons betreft vijf dikke sterren waard. Reserveren is wel een must (en met een beetje mazzel zit je dan buiten). Adres: Carrer Bisbe Torres Mayans, 2, 07800 Eivissa

Cinema Paradiso

Instagram @rebecca.peck1990

Ibiza bestaat niet alleen uit uitgaan en lekker eten, je kunt er ook uitstekend naar de film. Niet de allernieuwste films, maar wel in een prachtige omgeving in de openlucht. En als we zeggen prachtig, bedoelen we ook prachtig. Cinema Paradiso kiest ieder jaar weer enkele hotspots op het eiland waar ze de films vertonen. Dit jaar zijn het er zes, waaronder de prachtige beachclub Amante en het strand van Cala Llonga. Wie deze zomer gaat kan onder andere de films Fight Club, Back to the Future, The Lion King en The Godfather op het witte doek verwachten. Kaartjes voor de openluchtbioscoop kosten 16 euro en dan krijg je ook nog een zak snoep, popcorn en een drankje. Website: www.cinemaparadisoibiza.com

ZAIBIZA

Instagram: @alessialeso

Oké je bent op Ibiza, maar je kunt de kans om heerlijk Italiaans voedsel te verkrijgen toch niet afslaan? Dat dachten wij ook. De ideale plek om een goed hapje Italiaans te eten is dan ook ZAIBIZA, een kleine tent aan het strand waar de pasta echt ver-ruk-ke-lijk lekker is. Om trouwens nog maar te zwijgen over de wijn. Prijzen? Prima te doen. En je zit ook nog eens in een heerlijk ingerichte zaak die ons nog het meest doet denken aan een verzameling meubelstukken uit de tweedehandswinkel. Alles door elkaar en daarom juist zo veel charme. Molto bello! Adres: Carrer Vedrà, 1, 07800 Cap Martinet

La Paloma

Instagram @daisyheyer

De meest romantische plek om te eten op Ibiza? Dat vinden wij misschien wel La Paloma. Helemaal Ibiza, want alles wat hier gegeten wordt, is biologisch en op het eiland zelf verbouwd. Zowel binnen als buiten is eten hier een feestje en de bediening denkt daar duidelijk hetzelfde over, want het plezier straalt er vanaf. Onze tip? De risotto. Die is echt om te smikkelen! Adres: Calle Can Pou, 4, 07812 Sant Llorenc de Balafia

The Zoo Project

Instagram @ thezooproject

Eerlijk: wij zijn gewoon nog steeds helemaal into schmink en verkleden. Dus als je op Ibiza de kans krijgt om volledig los te gaan met glitter, schmink en kralen, dan doe je dat toch? Dat kan dan ook op het populaire feest The Zoo Project: een soort festival dat overdag plaatsvindt en waar je het beest in jezelf kunt loslaten. Moet gezegd worden: vanwege de locatie in San Antonio kan het heel goed zijn dat je omringd wordt door Engelsen. Maar ach, als je weer even kind kunt zijn nemen we dat voor lief. En kaarten voor dit evenement kosten slechts 25 euro (een koopje op Ibiza). Website: thezooproject.com

Kalissol

Instagram: @pocoloco_gatita

Bij Spanje hoort natuurlijk ook een goed bord paella. Eén van de tentjes waar wij fan van zijn op het eiland is Kalissol, aan het strand van Santa Eulària des Riu. Het is niet duur en in de avond súpergezellig met haar vrolijke lichtjes en prachtige terras. Ook de voorgerechten zijn hier om te smikkelen. Het restaurant is daarom een aanrader als je portemonnee iets leger is na alle avondjes uit. Adres: Carrer Juan Tur Tur, 13, 07840 Santa Eulària des Riu.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit zijn de hotspots voor deze zomer op Ibiza
Sluiten