Evie Westland
Evie Westland Reizen 9 mei 2017 / 06:50 uur

5 x budgettrips naar fijne oorden

Tijd voor vakantie! Deze 5 trips kun je maken met een klein(er) budget.

Het is helemaal prima om lekker weg te dromen bij fijne vakantiebestemmingen. Metro Lifestyle zet vijf budgetlocaties voor je op een rijtje.

1. Marrakesh, Marokko
In Marrakesh verdwaal je gemakkelijk tussen de vele markten, moskeeën en restaurants. In de Medina vind je ontzettend veel souks (markten), waar je kleurrijke tapijten en Afrikaanse snuisterijen shopt. Er zijn hier meer dan genoeg goedkope hotels, vanaf 70 euro per nacht.

2. Boedapest, Hongarije
In Boedapest moet je zijn als je nachtenlang wil doorhalen in een hippe nightscene. De barretjes en pubs zijn fantastisch en worden geprezen vanwege hun live muziek en mooie panden. Het leven in Oost-Europa is betrekkelijk goedkoop: voor gemiddeld 62 euro per nacht slaap je in een hotel.

3. Chiang Mai, Thailand
Voor de vlucht moet je wel even sparen, maar in deze grootste stad in Noord-Thailand kost het leven verder bijzonder weinig. Hier kun je je helemaal te buiten gaan aan de heerlijke Aziatische keuken en slaap je al voor 55 euro per nacht in luxe hotels.

4. Reykjavik, IJsland
IJsland is vaak juist niet zo’n goedkope vakantiebestemming als het gaat om eten in restaurants of overnachten in hotels. Toch heeft een mens hier maar weinig nodig: je bent in dit Scandinavische land volledig teruggeworpen op de natuur. Ga daarom kamperen in het IJslandse: voor honderd euro kun je een campingcard krijgen waarmee je op alle campings op het eiland kunt verblijven.

5. Aix-en-Provence, Frankrijk
Houd je van een bourgondische levensstijl en cultuur snuiven? Breng dan een bezoekje aan Aix-en-Provence. Proef de lekkerste wijnen, aangevuld met een Franse baguette en stevige kaasjes. Je slaapt hier voor zo’n 67 euro per nacht.

Waar zou jij het liefst vakantie vieren? Hier alvast wat fijne kiekjes om bij weg te dromen…

Relax dagje hier. Bezoek aan Mahango NP en een mokoro tocht op de rivier. Aanrader!

Gepostet von SelfDrive4x4.com am Montag, 1. Mai 2017

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 x budgettrips naar fijne oorden
Sluiten