Elselotte Smink
Elselotte Smink Reizen 18 feb 2017 / 16:55 uur

Deze kleurrijke hotspots helpen bij een winterdipje

De laatste loodjes wegen vaak het zwaarst en dat geldt ook voor de laatste maanden van de winter. Het zonnetje breekt af en toe al flink door, maar sneeuwbuien en lage temperaturen liggen nog steeds op de loer. En dat komt je humeur soms niet ten goede, vinden we ook bij Metro.

Daarom hebben we een aantal reisbestemmingen voor je opgezocht die allemaal in het teken staan van kleur, vrolijkheid en zomer. Boek een ticket, bedenk er vast een martini bij en laat die zomer maar komen!

1. Kawazu, Japan

Aan de oostkust van Japan, dicht bij Tokio, ligt het kleine plaatsje Kawazu. Het staat bekend om de 8000 (!) kersenbloesem bomen die er staan. Dit jaar bloeien ze extra vroeg, wat prachtige plaatjes oplevert. Er is zelfs een speciale treinrit voor opgezet, die passagiers door de stad vervoert en zo alle hoeken en gaatjes van de stad laat zien – versierd met de bomen. Overigens heeft de kersenbloesem een speciale symbolische rol: die van vergankelijke schoonheid. De boom (ook wel bekend als Sakura) is namelijk net zoals het leven, mooi en van korte duur… Poëtisch, nietwaar?

Deze kleurrijke hotspots helpen bij een winterdipje
Foto: Instagram @chi_otw
Deze kleurrijke hotspots helpen bij een winterdipje
Foto: Instagram @_nkyk_
Deze kleurrijke hotspots helpen bij een winterdipje
Foto: Instagram @extranjera

2. Zalipie, Polen

Alhoewel Polen veel meer kleurrijke reisparels kent, is dit dorpje in het zuid-oosten (ruim een uur rijden van Krakau) wel heel bijzonder. De huizen zijn er namelijk allemaal creatief beschilderd, wat voor een sprookjesachtig beeld zorgt. Het verhaal achter de versieringen is al even bijzonder: in de vorige eeuw vond één vrouw die roetvlekken in het dak (die daar kwamen door slechte ventilatie en het koken op een fornuis) zo lelijk, dat ze besloot het te bedekken met een geverfde bloem. Het werd een trend in het dorp en binnen mum van tijd volgden er meer huizen, tot vandaag de dag bijna alle gebouwen in het pittoreske plaatsje gebloemd zijn.

Deze kleurrijke hotspots helpen bij een winterdipje
Foto: Instagram @running_monkey15
Deze kleurrijke hotspots helpen bij een winterdipje
Foto: Instagram @magdakrk
Deze kleurrijke hotspots helpen bij een winterdipje
Foto: Instagram @purityfair

3. Bo Kaap, Zuid-Afrika

Dit deel in Kaapstad is de meest kleurrijke in de hoofdstad van Zuid-Afrika. De huizen zijn er prachtig gestuukt in alle kleuren die je je maar kan bedenken. En dat maakt het niet alleen tot een geweldige plek om je humeur een boost te geven, maar ook een ideale spot om flink wat Instagramkiekjes te schieten. Overigens is het ook de moeite waard om één van de tien moskeeën van dichtbij te bekijken, die zien er ook erg mooi uit.

Deze kleurrijke hotspots helpen bij een winterdipje
Foto: Instagram @ondinema
Deze kleurrijke hotspots helpen bij een winterdipje
Foto: Instagram @miek_vd_m
Deze kleurrijke hotspots helpen bij een winterdipje
Foto: Getty Images

4. Jodhpur, India

Deze ‘Blauwe Stad’ in het Noorden van India is, mede door de huizen met hun indigo-kleur, een echte toeristenhotspot. Oorspronkelijk betekende de blauwe stulpjes dat de bewoners van het huis tot de Brahmin kaste behoorden, maar tegenwoordig zie je de kleur door de hele stad. Leuk feitje: in dezelfde omgeving vind je ook Jaipur (roze stad) en Jaisalmer (gouden stad). Maar deze is misschien toch het allermooiste.

Deze kleurrijke hotspots helpen bij een winterdipje
Foto: Colourbox
Deze kleurrijke hotspots helpen bij een winterdipje
Foto: Instagram @rebeccaguzzo
Deze kleurrijke hotspots helpen bij een winterdipje
Foto: Instagram @vvishnunair

Welke stad voeg jij toe aan je reis-wensenlijst?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze kleurrijke hotspots helpen bij een winterdipje
Sluiten