Evie Westland
Evie Westland Reizen 27 jan 2017 / 19:05 uur

Breng een bezoekje aan de culturele hoofdsteden

Paphos en Aarhus. Ooit van gehoord? Mocht dat niet het geval zijn, dan zou daar dit jaar zomaar eens verandering in kunnen komen. De twee steden mogen vanaf zaterdag 28 januari de titel ‘Culturele hoofdstad van Europa’ dragen.

Het doel van deze verkiezing is om de rijkdom, verscheidenheid en gemeenschappelijke kenmerken van de Europese culturen tot hun recht te laten komen. Daarnaast moet de verkiezing van culturele hoofdstad bijdragen dat burgers van de EU elkaar beter leren kennen.

Maar zijn dit dan geschikte steden voor een fijne citytrip? Best wel, zo leert een rondgang op het internet.

Paphos

Paphos is een havenstad in het zuidwesten van Cyprus. De stad wordt geprezen als typisch vakantieoord: zonnen, feesten en lekker bakken aan het strand. Toch heeft de stad meer in zijn mars. Zo staan de ruïnes van Kato Paphos op de UNESCO werelderfgoedlijst en geven de vele mozaïekpatronen de stad een authentieke sfeer.

Aarhus

Net als Paphos is ook de andere culturele hoofdstad een havenstad. Aarhus ligt aan de noordoostkust van Denemarken. Het heeft een minder hoog zon-, zee- en uitgaangehalte dan Paphos. De stad onderscheidt zich juist als moderne citytrip bestemming, waar – volgens de Denen – echt álles op loopafstand is. De stad heeft zich met name gespecialiseerd in kunst, getuige de vele moderne musea.

https://www.instagram.com/p/BPubvvlAZ19/

Met dit soort plaatjes, willen wij die Europese culturen best beter leren kennen.

Reageer op artikel:
Breng een bezoekje aan de culturele hoofdsteden
Sluiten