Evie Westland
Evie Westland Reizen 19 sep 2016 / 10:00 uur

Canada opent gigantische autovrije fietsroute

Heb jij een reisje naar Canada op de planning staan en houd je van een avontuurlijke fietstocht? Dan heb je geluk: er komt een autovrije fietsroute van maar liefst 24.000 kilometer in het land.

Even voor de beeldvorming: je maakt minder kilometers als je heen én terug vliegt van Nederland naar Indonesië (11.335,07 kilometer). De fietsroute gaat The Great Trail heten, en loopt van de westkust tot de oostkust.

Beeld: screenshot thegreattrail.ca

Paardrijden

Op dit moment is bijna negentig procent van de route compleet. Er wordt dan ook al sinds 1992 gewerkt aan het pad. Het komende jaar wil de organisatie de laatste stukken aan elkaar verbinden, om zo het langste fietspad ter wereld te creëren.

Overigens is er naast fietsen nog meer te doen op het recreatieve pad. Denk bijvoorbeeld aan wandelen en paardrijden, maar ook aan wateractiviteiten als kajakken en raften. In de winter kun je er skiën en rijden op een sneeuwscooter.

Ambitieus

In 2017 moet het pad klaar zijn. Vind je het (terecht) ietwat ambitieus om 24.000 kilometer af te leggen? Je kunt natuurlijk ook kleinere stukken van het pad bedwingen. De route is via een interactieve kaart te bekijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Canada opent gigantische autovrije fietsroute
Sluiten