Alice Boothby
Alice Boothby Reizen 30 aug 2016 / 12:00 uur

Dit zijn de mooiste verlaten stranden van Europa

Vergeet de drukke Costa’s: er zijn genoeg parelachtige stranden in Europa te vinden waar je niet hoeft te knokken voor een strandbedje. Sterker nog: grote kans dat ze die er niet eens hebben.

Een strand voor jezelf. Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar er zijn nog afgelegen plekken waar je met een beetje geluk niemand anders treft. Waar dan? Nou, bijvoorbeeld hier:

Plage de Saleccia (Corsica)

Oké, voor dit plekje moet je behoorlijk je best doen, maar dan heb je ook wat. In het noorden van Corsica, tussen L’Île Rousse en St. Florent in, ligt het natuurgebied Désert des Agriates. Achter deze woestijn vind je het allermooiste strand van Corsica: Saleccia. Er vertrekt een veerpont vanaf Plage du Lodu en vanaf daar is het ongeveer een uurtje lopen. Je zult daarna beloond worden met een adembenemend wit strand en turkooisblauw water.

https://www.instagram.com/p/BJBmNWxhdeu/

Salema (Portugal)

Hoewel het in de Algarve stikt van de toeristen, is het vissersstadje Salema een verborgen parel in het zuiden van Portugal. Het dorp is bijzonder rustig, het strand uitgestrekt en de zee azuurblauw. Wat wil je nog meer?

Fakistra (Griekenland)

Hoewel de meeste Griekse eilanden inmiddels door toeristen zijn overspoeld, kun je in Fakistra nog écht tot rust komen. Dit rotsachtige strand ligt bijzonder afgelegen, wat de niet zo avontuurlijke toerist afschrikt. Het bevindt zich in het oosten van Pilion dicht bij Tsagarada. Verwacht geen strandstoelen en winkels en neem een rijkgevulde picknickmand mee.

Dune du Pyla (Frankrijk)

Een verlaten strand in Frankrijk: het bestaat! Dune du Pyla ligt bij het stadje Arcachon, ongeveer zeventig kilometer ten zuidwesten van Bordeaux. Het is de grootste duin van Europa: zo’n 3 kilometer lang en zo’n 100 meter hoog. Wie de enorme zandmuur beklimt, komt uit bij een groots en uitgestrekt strand.

Las Islas Cíes (Spanje)

Aan de westkust van Spanje nét boven de kop van Portugal vind je de eilandengroep Las Islas Cíes. Je komt er door een veerpont te nemen vanaf Baiona, dat duurt ongeveer veertig minuten. Praia das Rodas is alles wat je niet verwacht bij een Spaans strand. Ooit was het een eiland waar piraten hun schatten wisten te verstoppen, nu maakt het strand deel uit van een nationaal park en is het rustig en alleen open gedurende de zomer. Je kunt er heerlijk rustig zwemmen in lagunes en zonnen. Er is een idyllische camping vlak bij het strand met zicht op de oceaan en er zijn een paar restaurantjes in de buurt te vinden die uitstekende vis serveren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit zijn de mooiste verlaten stranden van Europa
Sluiten