Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Reizen 5 jul 2016 / 08:14 uur

Vliegangst? Dan kun je het beste hier zitten

Breekt het zweet je al uit bij het idee dat je een paar uur opgesloten moet zitten hoog in de lucht? Spelen alle horrorscenario’s zich in je hoofd af en schrik je van elk schokje? Balen, je hebt vliegangst. Maar volgens JetBlue is er één plek in het vliegtuig de allerbeste voor mensen met vliegangst.

Tip 1

Onder de vleugels van het vliegtuig zitten vanzelfsprekend de vliegtuigmotoren. Wanneer je een plekje achter de vleugels hebt bemachtigd zul je het geluid van de motoren harder horen (de uitlaat van de motoren wijzen naar de achterkant van het vliegtuig) dan als je vóór die motoren gaat zitten, wordt in het filmpje van JetBlue verteld. Dus wanneer je de keuze hebt, kies dan voor een plekje vóór de motoren. Vergelijk het met grote geluidsboxen op een feestje: als je erachter staat hoor je slechts een fractie, als je ervoor staat krijg je de wind van voren.

Tip 2

Een ander heikel punt voor mensen met vliegangst is turbulentie. Het schokken van het vliegtuig doet weinig goeds voor je stressniveau, maar ook daar is een oplossing voor: zo kun je het minst merken van turbulentie wanneer je middenin het vliegtuig een plek hebt bemachtigd. Het middelpunt van de zwaartekracht ligt namelijk in het midden van het vliegtuig. Wanneer het vliegtuig heen en weer gaat zul je daar minder van werken dan wanneer je helemaal achterin, of voorin zit.

Wingtip: Smooth Ride from JetBlue on Vimeo.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Vliegangst? Dan kun je het beste hier zitten
Sluiten