Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Reizen 20 jun 2016 / 11:46 uur

Zomervakantie boeken? Dit zijn de veiligste landen

Als je op vakantie gaat wil je zorgeloos kunnen genieten van het weer, de omgeving en het ‘niets doen’. Niet alle landen op de wereld lenen zich voor een pootjebaden-hangmat-sneeuw-vakantie, maar deze tien landen in ieder geval wel.

Elk jaar publiceert het Amerikaanse Institute of Economics and peace een ‘Global Peace Index’. Op deze lijst staan landen die aan de 24 verschillende factoren voldoen die het instituut onder de loep neemt. Deze factoren omvatten onder anderen veiligheid, criminaliteit, politieke stabiliteit en zaken als wapenhandel, schrijft GVA.

Europa scoort goed

Met name de terreurdreiging heeft de afgelopen jaren flink wat invloed gehad op de cijfers en de uiteindelijke lijst. Europa scoort hoe dan ook goed op de lijst. Op nummer één prijkt het niet zo exotische, maar wel prachtige IJsland.

Dit is de top 10:

1. IJsland
2. Denemarken
3. Oostenrijk
4. Nieuw-Zeeland
5. Portugal
6. Tsjechië
7. Zwitserland
8. Canada
9. Japan
10. Slovenië

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zomervakantie boeken? Dit zijn de veiligste landen
Sluiten