Carolien Tsao
Carolien Tsao Reizen 3 jun 2016 / 11:58 uur

Deze Instagramfotograaf bezoekt de mooiste plekjes

Het klinkt te mooi om waar te zijn: Instagramkiekjes maken van mooie reizen en daarvoor betaald krijgen. Maar de Brusselse Johan Lolos verdient hiermee zijn brood.

De reislustige Belg doet iets waar veel mensen alleen maar van kunnen dromen. Hij bezoekt de mooiste plekken van de wereld om deze vast te leggen. „Terwijl ik niet eens fotografie heb gestudeerd”, bekent hij tegenover Nieuwsblad.be. „Ik lijk misschien een gelukzak en ik ga niet klagen, maar het is wel verdomd hard werken.”

Met 296.000 volgers op zak is de 28-jarige Johan de populairste Instagramfotograaf van België. En het moge duidelijk zijn waarom. De kiekjes die hij post, zijn adembenemend mooi.

Betaald

Hij hoeft voor al die reizen bovendien niets te betalen. „Ik ben er op uitnodiging van toeristische diensten, reisbureaus of merken die campagnes in een bepaald land organiseren”, vertelt hij in het interview. „Zij betalen mijn reiskosten en een salaris. In ruil daarvoor plaats ik iedere dag een paar foto’s.”

Aanbod na aanbod

Johan is een van de lucky few die van z’n hobby zijn beroep heeft kunnen maken. Na zijn studies vertrok hij voor een jaar naar Australië en wilde hij een reisblog bijhouden. Eenmaal daar besloot hij toch alleen foto’s te delen via Instagram. Dat de juiste hashtags heel belangrijk zijn voor de vindbaarheid van je foto’s, bewijst de Belg. Een Australische toeristische dienst en zelfs National Geographic kregen zijn posts onder ogen en deelden deze massaal. Niet veel later stroomde het ene na het andere aanbod binnen.

Droombaan

Ondanks dat het hard werken is, geniet Johan enorm van zijn droombaan. „Ik zou niets anders willen doen.”

Dat snappen wij van Metro Lifestyle wel. Bekijk hieronder een aantal van zijn kiekjes en waan je even in bergachtige landschappen, de woestijn en onder het Noorderlicht:

View this post on Instagram

Like me are you super nervous every time you fly your drone? I know there's no reason to be but I just can't realize I'm actually able to make a camera fly in the air by pushing a couple of buttons! Technology, right! 🙂 #empoweryourfreedom #bebopyourworld @parrot_official #sp

A post shared by 🇧🇪 Photographer | Johan Lolos (@lebackpacker) on

View this post on Instagram

A shot took last month in Germany, inspired by my friend @nvmero and his series #gazinglovers 👫 I connected my iPhone to Nikon D750's wifi to take that shot. @nikonbelgium

A post shared by 🇧🇪 Photographer | Johan Lolos (@lebackpacker) on

View this post on Instagram

We were so close to miss that sunrise but boy was it worth the 90-min morning hike! Little reminder: tonight is the opening of my first personal exhibition. 60 photos of my travels from all around the world will be exhibited in a beautiful gallery. Vernissage starts at 6pm until midnight so come over and say hi! For those who can't make it tonight, the exhibition ends on June 5th. All info on bit.ly/myfirstexhibition (link in bio). Make sure to follow along on snapchat for the live coverage of the set up and the opening tonight 🙂

A post shared by 🇧🇪 Photographer | Johan Lolos (@lebackpacker) on

View this post on Instagram

African savanna at its best. It's gonna be hard to beat that morning.

A post shared by 🇧🇪 Photographer | Johan Lolos (@lebackpacker) on

View this post on Instagram

Austria is wild. @visitaustria @visitvorarlberg #FeelAustria #visitvorarlberg

A post shared by 🇧🇪 Photographer | Johan Lolos (@lebackpacker) on

View this post on Instagram

This is how we enjoy life in Vorarlberg. @visitaustria @visitvorarlberg #FeelAustria #visitvorarlberg

A post shared by 🇧🇪 Photographer | Johan Lolos (@lebackpacker) on

View this post on Instagram

Fire lake. In the right place at the right time. Made it to the Austrian Alps since Friday (Snapchat followers can follow my adventures live on lebackpacker). So excited to properly explore this country for the first time! #FeelAustria #Alpbachtal @visitaustria @alpbachtal_tirol

A post shared by 🇧🇪 Photographer | Johan Lolos (@lebackpacker) on

View this post on Instagram

Austrian skies don't disappoint. This is Alpbachtal in Tyrol captured a few minutes before we started our sunrise hike at 4am. #FeelAustria #Alpbachtal @visitaustria @alpbachtal_tirol Shot with Nikon D750 + 24-70mm 2.8

A post shared by 🇧🇪 Photographer | Johan Lolos (@lebackpacker) on

View this post on Instagram

This fairy tale-like forest in Belgium turns blue 2 weeks a year. Don't miss it. I've just released a series of my favorite photos that I took from there. To see them, follow the link on my Facebook page (fb.com/lebackpacker)

A post shared by 🇧🇪 Photographer | Johan Lolos (@lebackpacker) on

View this post on Instagram

Arrived yesterday in Finnish Lapland and had a colorful welcome in @levilapland! Can't wait to explore this very remote part of Europe with an incredible crew! Make sure to follow along on Snapchat for all the behind the scenes fun with @muenchmax @dansmoe @lily__rose @sarahpour and @noorauusitalo from @ourfinland 🙂 #visitfinland Shot with Nikon D750 + Nikkor 14-24mm 2.8 @nikonbelgium

A post shared by 🇧🇪 Photographer | Johan Lolos (@lebackpacker) on

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze Instagramfotograaf bezoekt de mooiste plekjes
Sluiten