Elselotte Smink
Elselotte Smink Reizen 2 jun 2016 / 08:11 uur

4 x Romantische hotspots in Madrid

Van pootjebaden in het Retiropark tot een prachtige zonsondergang bij de Debod-tempel: de Spaanse hoofdstad zit bomvol romantische hotspots om te bezoeken met je geliefde. Metro Lifestyle tipt de beste plekken.

1. Retiro park

Ten oosten van het centrum van de Spaanse hoofdstad vind je het beeldschone Parque del Buen Retiro, met 1,4 vierkante kilometer oppervlakte één van de grootste parken van Madrid en erg populair onder de plaatselijke bewoners. Alleen al door het park lopen is een romantic experience op zich door de vele fonteinen, standbeelden en groene perken. Hoogtepunt van het park is de vijver die voor het Alfonso-monument staat: je kunt hier een bootje huren en ronddobberen in het water. Fles champagne mee en je romantische date is compleet!

View this post on Instagram

When spring comes, people in Madrid spend the day at Retiro Park. Come! #visitspain #RetiroPark #tourism #sun #flowers #flowersinspain #relax #springinspain #spring #madrid photo by @massood.baqi

A post shared by Spain (@spain) on

2. Teleférico

Alleen voor durfals: deze kabelbaan brengt jou en je lover naar ongekende hoogtes. De baan brengt je boven de stad van Paseo naar de Casa de Campo, een prachtig natuurgebied. Onderweg zie je naast de vele historische gebouwen onder andere de dierentuin en de Manzanares-rivier. De rit bestrijkt een afstand van ongeveer 2,5 kilometer en duurt zo’n twintig minuten. Ook goed voor mooie panorama-foto’s.

View this post on Instagram

🌳🚠🚠🚠🌳 #telefericomadrid #teleferico #madrid #manzanares #casadecampo #skyline #paisaje #naturaleza #sinfiltros #ig_madrid #igersmadrid

A post shared by M i n e r (@miner_m) on

3. Plaza Mayor

Dit grote plein ligt midden in de stad en is dé perfecte plek wanneer jullie allebei echte stadsmensen zijn. Hier eet je samen tapas en drink je een biertje op een van de vele terrassen. Omgeven door zowel toeristen als locals kun je, mocht je even geen gespreksstof meer hebben, lekker naar mensen kijken. In de avond wordt het rustiger, je kunt dan midden op het plein op een van de bankjes zitten en genieten van de romantische lichtjes die het plein omgeven.

View this post on Instagram

Ollaaaaa from sunny Madrid 😎 #plazamayor

A post shared by Megan Tan (@themegantan) on

4. Prado museum

Wat is er leuker dan samen met je lief door de vele gangen van dit bekende museum struinen? Je vindt in dit museum kunstwerken van de 14e tot de 19e eeuw, de schilders variërend van Goya tot Rubens. Voor elk iets wils dus! Mocht hij/zij echt niet van kunst houden, kunnen jullie altijd nog buiten het museum op het grasveld zitten en uitkijken op het mooie gebouw waarin het Prado is gevestigd. Aangezien het museum op een heuvel ligt, kan je hier ook een stukje over de stad heen kijken.

View this post on Instagram

Nie moglam nie pojsc #pradomuseummadrid #prado #museum #madrid #spain #españa #artgallery #sztuka #byłamwidziałam #jeszczetuwroce #zalwyjezdzac

A post shared by Ania S…. (@ania_s_k) on

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
4 x Romantische hotspots in Madrid
Sluiten