Alice Boothby
Alice Boothby Reizen 25 mei 2016 / 16:55 uur

8 x De beste hotspots in Lissabon

Vergeet Rome, Venetië of Barcelona, waar je struikelt over de hordes toeristen. Het charmante Lissabon heeft het allemaal.

De hoofdstad van Portugal is gebouwd op zeven heuvels en ligt aan de rivier de Taag, die iets verderop uitmondt in de Atlantische Oceaan. Door een grote aardbeving en tsunami in 1755 werd een groot gedeelte van de stad verwoest en zijn nieuwe wijken in rap tempo uit de grond gestampt. Waar het historische centrum van Lissabon vaak uit kronkelige straatjes en steile trappen bestaat, zijn populaire wijken als Baixa en Rossio overzichtelijk opgezet met fijne pleintjes, goede winkelstraten en parken. Elke wijk heeft zo zijn eigen karakter.

Rooftopbars met topuitzicht, hippe conceptstores, een verfijnde keuken en fraaie kioskjes waar je voor nog geen 60 cent koffie scoort. Waar eet, slaap en drink je? Alice van Metro Lifestyle tipt de fijnste hotspots.

View this post on Instagram

Clichéplaatje schieten zonder toeristen erop ✅ #lissabon

A post shared by Alice Boothby (@aliceboothby) on

1. PARK
Het is even zoeken naar de ingang van deze rooftopbar (je loopt een parkeergarage in en neemt de lift naar de bovenste verdieping), maar dan begeef je je in een oase van rust in een soort junglesetting met een uitzicht waar je u tegen zegt.Calçada do Combro, 58

https://www.instagram.com/p/BERInDFNvLA/

2. Lagar
Sfeervolle hippe tapaskelder in het centrum van Lissabon. Tapas uit alle windstreken van Portugal, met een eindeloos lange cocktaillijst en indrukwekkende cocktailbar. Na twaalven verschijnen de asbakken op tafel, worden er allerhande eighties hits (La isla bonita! Don’t you want me baby!) uit de speakers geblazen en danst de eigenaar (een gladde Portugees van mid-vijftig in corduroybroek) al paffend gretig met hooggehakte dames. Extra plus: toeristen worden gepaaid met welkomstdrankjes en als je je portemonnee wilt trekken, krijg je nog een glas wijn toe.Portugal, Rua de S. Paulo 27

3. LX Factory
Hipsterenclave onder de grote rode 25 Aprilbrug op een oud fabrieksterrein en doet door het industriële karakter lekker Berlijns aan. Zeker op zondagmiddag is het goed toeven als alle restaurantjes, terrassen, kunstgaleries, creatieve bureaus en conceptstores open zijn. Ga hoe dan ook naar Ler Devagar (letterlijk vertaald: lees langzaam), een prachtige boekenwinkel in een oud textielwarenhuis.Rua Rodrigues Faria, No. 103

4. Belém
De schilderachtige wijk Belém staat bekend om haar toren (door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed) en door de gebakjes die er worden verkocht: Pastéis de Belém. Deze koop je in de gelijknamige bakkerij aan de Rua de Belém. Eet deze Portugese lekkernij (1,05 euro per stuk, nog warm uit de oven) niet in de drukke zaak op, maar strijk neer op een van de terrassen van de kioskjes aan de waterkant. Het liefst in het zonnetje.Rua de Belém nº 84 a 92

5. Mercado da Ribeira/Time Out market
Even zou je denken dat je in De Hallen in Amsterdam bent beland: Mercado da Ribeira lijkt als twee druppels water op de foodhallen van onze hoofdstad, maar dan groter en iets minder pretentieus. De foodhall is relatief nieuw: in 2014 werd deze grote horecahotspot geopend, gefinancierd door Time Out-magazine. Je vindt er meer dan dertig ondernemers en kunt er van alles eten: van grootse maaltijd tot een sandwich, hamburger of sushi. Je betaalt doorgaans minder dan 10 euro per gerecht. Naast de foodhall vind je de traditionele markt, open van 06.00 uur in de morgen tot 14.00 uur ’s middags. Avenida 24 de Julho

6. Café TATI
Fijn jazzcafé pal achter Mercado da Ribeira waar elke zondagmiddag volop gejamd wordt. Biertjes voor 1,20 euro, fantastisch vriendelijk personeel en veel jongeren weten dit café te vinden. Mag je niet missen! Rua da Ribeira nova 36

View this post on Instagram

Gooooooodmorning! 💃🏼 #lisbon #cafetati

A post shared by Tara Vierbergen (@taravierbergen) on

7. The Decadente
Hostel Independente ziet er niet alleen waanzinnig uit, het heeft ook nog eens een fijn restaurant en bar waar locals en toeristen maar wat graag zitten. Reserveer op tijd als je er wilt eten. The Decadente heeft een authentiek Portugese kaart (met twist): Portugal op een bordje. Prima prijzen en heerlijk terras.R. São Pedro de Alcântara 81

8. 9Mercy hotel 
Midden in de levendige wijk Chiado/Bairrio Alto zit dit boetiekhotel: je loopt met het grootste gemak overal heen (neem wel goede schoenen mee, heuvels op- en af gaan je niet in de koude kleren zitten). Het hotel is hip en donker, maar met bijster lichte kamers met zicht op de rivier en van alle gemakken voorzien. Het hotel heeft een fijne rooftopbar met betaalbare cocktails en uitzicht over heel Lissabon.R. da Misericórdia 76

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
8 x De beste hotspots in Lissabon
Sluiten