Alice Boothby
Alice Boothby Reizen 29 mrt 2016 / 11:40 uur

Gaaf: beelden van Disneyland Shanghai in aanbouw

In Shanghai wordt as we speak de laatste hand gelegd aan een Disneylandpark. Inmiddels zijn er spectaculaire beelden opgedoken van het park in aanbouw.

Shanghai Disneyland zal op 16 juni haar deuren openen en dat laat de Chinezen niet ongeroerd: tickets voor het pretpark waren vandaag binnen een paar uur uitverkocht.

Disneyland Shanghai is inmiddels het zesde park wereldwijd. De andere parken zijn Disneyland Resort (1955) in Californië, Walt Disney World Resort (1971) in Florida, Tokyo Disney Resort (1983) in Tokio, Disneyland Paris (1992) in Parijs en Hong Kong Disneyland Resort (2005) in Hong Kong.

View this post on Instagram

Disney new Shanghai castle will be the biggest #disneyshanghai #disneycastle

A post shared by Disney Stuff (@gigi_magical_disney) on

Andere attracties

Het park zal dezelfde look and feel krijgen als de andere Disneyparken, maar dan grootser én met meer attracties. Zo is het Disneykasteel in Shanghai het grootste Disneykasteel ooit en zal dit park het zonder de populaire achtbaan Space Mountain moeten stellen. In plaats daarvan komt een nieuwe indoor achtbaan: Tron Lightcycles Power Run.

Op de foto’s is te zien dat het park écht vorm begint te krijgen. Het nieuwe resort is zo’n 14,25 km² groot en heeft een slordige €3,33 miljard gekost. Sinds 2011 wordt al aan het park gebouwd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gaaf: beelden van Disneyland Shanghai in aanbouw
Sluiten