Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Reizen 8 feb 2016 / 14:45 uur

Stel backpackt rond de wereld met baby

Tijdens je zwangerschapsverlof thuis zitten, bijkomen van het ouderschap en het huis babyproof maken was voor de Britse Karen Edwards (31) en haar vriend Shaun Bayes geen oplossing. Zij besloten tijdens Karens zwangerschapsverlof een wereldreis te maken met hun tien weken oude telg.

De kleine blonde Esmé heeft met haar tien weken oud al een paspoort vol stempels. Haar reislustige ouders namen haar tien maanden mee tijdens een wereldreis naar Azië, Australië, en Nieuw Zeeland.

Familiebezoek

Maar een kleine baby zo ver van huis, dat klinkt als horror voor de grootouders. Want zien ze hun kleindochter wel opgroeien en de eerste tandjes krijgen? Maar zelfs daar had het paar aan gedacht. Hun familieleden hebben het drietal opgezocht in Ierland, Singapore, Australië, Indonesië, Maleisië, Vietnam, Taiwan en Hong Kong.

Tussen de reis door is het drietal een korte periode terug in Londen geweest waarna ze vervolgens richting Thailand, Cambodja en Nieuw Zeeland zijn gevlogen. Het drietal begon de reis in november 2014 en keerde in november 2015 weer terug naar Engeland.

Backpackers in hart en nieren

Shaun en Karen zijn backpackers in hart en nieren en reisden er voor de komst van hun dochtertje lustig op los. „Iedereen dacht dat we gek geworden waren, toen we vertelden dat we Esmé mee op reis zouden nemen.” Maar met een kleine telg op reis is veel werk en vereist een strak schema. Dat is niet voor elk koppel weggelegd, laat staan als je niet in je eigen thuisland bent. Maar daar had het koppel geen last van, vertelt moeder Karen aan Daily Mail. “Ze was erg lief en heeft zich goed gedragen. Omdat ze zo klein was, was het makkelijk om haar op onze rug mee te dragen.” En: “We hebben absoluut geen spijt van deze zet. Ze heeft nieuwe dingen kunnen zien, nieuwe geuren kunnen ruiken en in de tussentijd is ze opgeroeid en dat is heel bijzonder.” Inmiddels is Esmé 17 maanden oud.

De reis van het drietal is fotografisch vastgelegd op het Instagramaccount Travelmadmum.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Stel backpackt rond de wereld met baby
Sluiten