Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Reizen 21 dec 2015 / 17:28 uur

Op reis in 2016? Bespaar met deze tips

Wil je in 2016 dolgraag op reis, maar heb je eigenlijk geen cent te makken? Dan helpt Metro Lifestyle je graag op weg om je reislust te stillen en je reisportemonnee te vullen. Hierbij een hapklaar lijstje met effectieve tips.

1. Word lid van een Facebookgroep die je updates geeft over de beste reisdeals.2. Vraag geen spullen, maar geld of cadeaubonnen voor je reis. 3. Neem je telefoonabonnement onder de loep. Ga na wat je wél nodig hebt, maar vooral wat je tijdelijk uit kunt zetten. 4. Sparen voor je reis begint bij de kleintjes. Let op wat je koopt en kookt en probeer hier de kosten te drukken. 5. Maak maandelijks automatisch een klein bedrag over naar je ‘reisrekening’. Op den duur heb je een groot bedrag gespaard zonder dat je er erg in hebt.6. Schrijf je in voor de nieuwsbrief van verschillende luchtvaartmaatschappijen om op de hoogte te blijven van de aanbiedingen.7. Boek niet direct een retour, twee enkeltjes zijn soms stukken goedkoper.8. Reis buiten de piekperiodes, dus buiten de reguliere vakantieperiodes.

9. Voeg iedereen toe op Facebook die je tegenkomt onderweg, wie weet kan deze persoon je ooit aan een slaapplek helpen tijdens je reis.

10. Neem je eigen snacks mee naar het vliegveld (en in het vliegtuig).

11. Zoek uit waar de musea gratis zijn en of er ‘gratis entree’-avonden zijn.

12. Vermijd peperdure taxi’s en reis met de locals mee in de Metro of bus.

13. Haal nooit (peperduur)eten en drinken op een toeristische plek, maar loop minimaal een aantal straten ervandaan.

14. Bestel niet te veel als je uit eten gaat. Je kunt immers altijd nog wat bijbestellen!

15. Installeer verschillende couchsurfing-apps op je telefoon zodat je op het laatste moment nog een slaapplekje kunt bemachtigen.

16. Ontdek de plaatselijke ochtendmarktjes voor vers en goedkoop eten en drinken.

17. Eet waar de locals eten, dat betekent dat het eten goed is en niet te duur.

18. Koop treintickets bij de treinmaatschappij zelf en niet via een reisorganisatie.

19. Neem je geld op? Kies altijd voor ‘withdraw’ in plaats van ‘exchange’. Je eigen bank toont de wisselkoersen en rekent dit om, in plaats van de lokale munteenheid.

20. Probeer niet alles op je reislijstje te bezoeken. Met ‘langzaam’ reizen, jaag je jezelf niet op kosten en kun je goedkopere (en langzamere) vervoersmiddelen kiezen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Op reis in 2016? Bespaar met deze tips
Sluiten