Pim Spoor
Pim Spoor Reizen 7 dec 2015 / 16:05 uur

In deze huizen leef je als een Hobbit

Ontzettende Lord of the Rings fan? Dan is dit hét huis voor jou. Green Magic Homes bouwt kleine eco-vriendelijke huizen, die lijken alsof ze zo uit The Shire (woonplaats van de Hobbits) komen.

Green Magic Homes is een bedrijf uit Florida, maar verovert langzaamaan de wereld met meerdere distributeurs. Voor ons Nederlanders is de dichtstbijzijnde plek om in een Hobbithol te wonen in Italië. De huisjes zijn overgroeid met aarde en gras, waar je zelf je eigen groenten kan verbouwen.

In tegenstelling tot de Hobbithuisjes zijn de Green Magic Homes alles behalve primitief. Het interieur bestaat uit een open keuken, meerdere flatscreen Tv’s en in luxere gevallen zelfs een zwem- en bubbelbad. Het geraamte van het huis bestaat uit een versterkt polymeer, die waterdicht en geïsoleerd is. Daarnaast kan het huis een aardbeving met een kracht van 10 op de schaal van Richter weerstaan. Dit snoezige huisje is dus ook nog eens hartstikke veilig.

De goedkoopste Green Magic Home kost slechts 14.998 dollar en voor grotere ontwerpen betaal je 34,74 dollar per extra vierkante meter.

Foto’s: Green Magic Homes

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
In deze huizen leef je als een Hobbit
Sluiten