Pim Spoor
Pim Spoor Reizen 17 dec 2015 / 09:00 uur

Dit hotel blijft open totdat het wegsmelt

Elk jaar wordt er in het Zweedse dorp Jukkasjarvi een ‘Ice Hotel’ gebouwd. 11 december opende de 26ste versie van het hotel. Het blijft open totdat het in Maart wegsmelt.

700 miljoen sneeuwballen

Voor de bouw van het hotel is 5000 ton ijs uit de Zweedse rivier de Torne gebruikt. Met deze hoeveelheid bevroren water kun je 700 miljoen sneeuwballen maken. Het hotel bestaat uit negentien individuele kamers en heeft een bar, verschillende ijssculpturen en zelfs een kerk.

View this post on Instagram

Ice pillars in the Main Hall. The pillars are magnificent; both beautiful and strong. They are placed in rows to maintain the shape of the vault. Photo:Gunnar Elinder #icehotelsweden #icehotel #art #architecture #construction #visitsweden #wanderlust #winterwonderland

A post shared by ICEHOTEL Sweden (@icehotelsweden) on

View this post on Instagram

Today we released the first pictures from inside ICEHOTEL no 26. We will present all of the Art Suites here, with a short presentation of the artwork. We hope you will follow and enjoy! Photo: Asaf Kliger www.asafkliger.com @asafkliger #art #artwork #creative #icehotel #icehotelsweden #design #wanderlust #swedishmoments #visitsweden #ice

A post shared by ICEHOTEL Sweden (@icehotelsweden) on

Nul graden celsius

Vanaf het moment dat de temperatuur onder de nul graden celsius komt, begint de constructie van het Ice Hotel. Het hotel zelf biedt verschillende activiteiten aan. Zo kun je de cursus ‘Survivallen voor beginners’ volgen of je laten verwennen in de spa. Ook krijg je door middel van de app ‘Aurora Skycam’ meldingen wanneer je vanaf het Zweedse dorpje het Noorderlicht kan bekijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit hotel blijft open totdat het wegsmelt
Sluiten