Alice Boothby
Alice Boothby Reizen 27 dec 2015 / 10:07 uur

10 x Wonen in een kerk

We zien het de laatste jaren steeds vaker: kerkgebouwen blijken overbodig en vinden een andere bestemming. Zo ontstaan er de meest inspirerende appartementen. Take me to church!

Laten we wel zijn: stiekem dromen we er allemaal van om een oud schoolgebouw/kerk/woonboot op te knappen en er iets héél moois van te maken. Dat blijkt natuurlijk, – getuige heel wat tv-programma’s – in praktijk wat moeilijker uitvoerbaar te zijn dan in eerste instantie gedacht. En laten we het budget dan nog maar even buiten beschouwing laten.

Niet vies van een beetje glas-in-lood, waanzinnig lichtinval, een altaar in je woonkamer en wat religieuze relikwieën zo her en der verspreid? Metro Lifestyle heeft de mooiste kerk-appartementen en hotels ter wereld voor je uitgezocht.

1. Chicago

View this post on Instagram

———————————————————— An old church in Chicago converted to a family home! ———————————————————— #modern #uncrate  #creative #britishgq #artofmanliness #corian #success #luxury  #classy #highclass #familyhome #sweethome #architecturedigest  #dwell #architecture #art #cooking #stylish #interiordesign #kitchendesign #church #rtiual #stainedglass #designboom

A post shared by g r o o m i n g d e p t (@grooming_dept) on

https://www.instagram.com/p/8KGw2MnPkv/

2. Haverford, vlakbij Philadelphia (VS)

View this post on Instagram

Totally loving this church which has been converted into luxury condos! #conversion #luxury #condos #character #modern #cathedralceiling #fireplace #loft #realestate #brokersopen #openhouse #kellerwilliams #kellerwilliamsrealty #kellerwilliamsmainlinerealty #riferealestategroup #kwmlr #convertedchurch

A post shared by Lauren Nicholson (@laurennicholson611) on

3. Sozo hotel in Nantes, Frankrijk

View this post on Instagram

Sometimes your hotel room is too good not to share. #lovemyjob #sozohotel #nates #Marshall #convertedchurch #imsofancy #winning

A post shared by Grace Pantony (@gracepantony) on

4. Essex, Engeland

View this post on Instagram

On the market: a 19th-century chapel conversion in Essex. For sale via Foxtons #SacredSpaces

A post shared by The Spaces (@thespacesmag) on

5. New York

https://www.instagram.com/p/839kbRts6l/

6. Forest-in-Teesdale, Engeland

View this post on Instagram

This UK chapel turned holiday cottage is actually available to rent on Airbnb! Visit the blog for more photos as well as the Airbnb link #chapelonthehill #airbnb #homedecor #decor #interior #interiors #interiordesign #rustic #rustickitchen #modern #smeg #cottage #chapel #kitchen #blackandwhitekitchen #industrial #vintage #vintagehome #birichina #convertedchurch #mtlblogger #toblogger #uk #england #backsplash #subwaytile #moroccantiles Photo via Design Milk

A post shared by Boutique Birichina (@boutiquebirichina) on

7. Londen

View this post on Instagram

Built as 'House of God', this former London church turned design sanctuary, is one of 7 covetable conversions currently up for sale or rent. Discover the rest TheSpaces.com #SacredSpaces

A post shared by The Spaces (@thespacesmag) on

8. Utrecht

9. Notting Hill, Londen

https://www.instagram.com/p/6w4HubpQGu/

10. Australie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
10 x Wonen in een kerk
Sluiten