Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Reizen 23 nov 2015 / 13:47 uur

Koppel reist rond met magische ledhoepel

De 25-jarige fotograaf Grant Mallory combineert zijn drie grote liefdes: reizen, fotograferen en zijn vriendin Maria. Samen leggen ze de meest magische plekjes op aarde vast met in de rugzak, jawel, een ledhoepel.

Hoepelfotografie

De fotograaf uit Ohio fotografeert voor het blog dat hij samen met zijn vriendin bijhoudt, He And She Travel. Zo vertelt de Amerikaan aan BuzzFeed „Maria en ik experimenteren al sinds 2010 met led- en vuur- hoelahoepfotografie. Ons doel was om een moderne twist te geven aan iconische nationale schatten.”

Golden Gate bridge, San Francisco via He And She Travel

Grant zorgt voor het beeld en Maria toont haar hoepelkunsten. De magische kiekjes van Grant komen niet met één klik tot stand. Zo houdt het duo altijd rekening met zonsondergang voor een perfecte verhouding tussen het licht van de hoepel en de omgeving. “We hebben geleerd om heel geduldig te zijn om het allerbeste licht vast te leggen.”

Bryce Canyon National Park, via He And She Travel

Landschap versus hoepel

Grant maakt zijn foto’s met zijn Sony DSLR spiegelreflexcamera, een statief en een afstandsbediening voor zijn camera. Veel van zijn foto’s bestaan uit twee verschillende ‘blootstellingen’: één om het landschap en het uitzicht vast te leggen en één om de gekleurde hoepels te fotograferen met een lage sluitertijd. „Vervolgens stapelen we de losse afbeeldingen om het gewenste resultaat te krijgen”, laat Grant aan BuzzFeed weten.

Foto via grantmallory.com

De hoepel van Maria is niet zo maar een speeltje uit de plaatselijke speelgoedwinkel. Zo gebruikt Maria een Future Hoop Pro (de Go Pro onder de hoelahoeps) van Moodhoops, deze kost ongeveer 260 euro.

Foto via grantmallory.com

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Koppel reist rond met magische ledhoepel
Sluiten