Maud
Maud Nachtboek van Maud 29 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

#305 ‘Wat als hij ook bij mij dit soort kunstjes heeft geflikt?’

Maud is vier weken geleden bevallen van Liam. De bevalling was pittig, maar zij en Gio beginnen langzaamaan hun draai te vinden als kersverse ouders. Haar ex Tommy is ook net vader geworden. Inmiddels kan ze het goed vinden met Tommy en is ze zelfs bevriend met zijn nieuwe vriendin. Maar Jessie heeft raar nieuws over Tommy. Als Maud en Gio voor het eerst een terrasje pakken als kersvers gezin, krijgt Gio een gek telefoontje…

Ik kijk geschrokken naar Gio, maar hij schudt met zijn hoofd om te laten weten dat er niets ernstigs aan de hand is. „Ja sorry man, ik kan je nu ook even niet helpen”, hoor ik Gio zeggen en daarna hangt hij op.

„Dat was Tommy, je ex. Hij heeft er een zooitje van gemaakt”, zegt Gio terwijl hij in één keer zijn drankje achterover gooit. Ik zie aan zijn hoofd dat dit hem niet lekker zit. „Tja, Jessie kwam al met een verhaal, ze dacht dat ze hem met een ander meisje had zien zoenen op een festival.” Gio bevestigt het verhaal. „Ja, Tommy heeft het direct opgebiecht aan Charlie en heeft enorm veel spijt. Hij zit er even doorheen en vroeg of ik met hem wilde gaan hardlopen.”

„Ik snap gewoon echt niet hoe je zoiets kunt doen! Is hij gek geworden of zo? Zijn vriendin is net bevallen!”, schreeuw ik kennelijk zo hard dat de mensen naast ons verschrikt omkijken. Ik merk dat ik enorm veel woede voel door dit hele voorval. Ik weet hoe enorm zwaar het is als je net moeder bent geworden en dan gaat je vent doodleuk met een ander staan zoenen op een festival.

Gio legt uit dat hij er ook niets van begrijpt en bevestigt gelukkig dat hij zoiets nooit zou kunnen doen. „Ik dacht trouwens ook dat Tommy zo’n trouwe lobbes was, hij is nooit vreemdgegaan, toch?” Ineens krijg ik een naar gevoel in mijn buik. Ik dacht inderdaad dat Tommy de meest trouwe labrador was die er bestond, maar nu toch ergens krijg ik een vaag gevoel. Wat als hij ook bij mij dit soort kunstjes heeft geflikt? Net op dat moment begint Liam te huilen. Het is gelijk een reality-check: mijn relatie met Tommy is voorbij en het maakt eigenlijk ook niet meer uit wat hij heeft gedaan, ik ben dolgelukkig met Gio.

„Nou, ik hoop dat je het begrijpt, maar ik probeer een beetje afstand te nemen van Tommy. We kunnen het goed met elkaar vinden, maar ik heb geen zin om de relatie-sores van je ex op te lossen.” Ik begrijp Gio volkomen. Het is tijd voor een ander onderwerp en ik probeer voorzichtig mijn plannen voor de zomervakantie te opperen. Mijn broertje gaat naar Ibiza met zijn vriendin en het huisje naast hen is nog vrij en ik wil dolgraag mee! „Mijn broer heeft al aangeboden om een avond op te passen, dan kunnen wij lekker de hort op.” Ik had het niet verwacht, maar Gio is gelijk razend enthousiast en dezelfde avond hebben we tickets geboekt.

De rest van de week verloopt eigenlijk best rustig, we hebben wat minder kraamvisite ingepland en die rust heeft me goed gedaan. Afgelopen weekend hadden we een barbecue bij mijn moeder en Willem thuis en dat was eigenlijk echt heel gezellig! De rest van het weekend hebben Gio en ik lekker gewandeld en op het terras gezeten. Stiekem ben ik wel een beetje verdrietig, Gio heeft al die tijd vrij gehad, maar morgen moet hij weer beginnen met werken en daar zie ik wel een beetje tegenop…

Maud (23) houdt van feesten en reizen. Ze werkt op de redactie van een tijdschrift. Maud heeft een relatie met Gio en ze is net bevallen van hun zoontje Liam. Wekelijks lees je haar avonturen in een nieuwe aflevering van Nachtboek van Maud.

#304 ‘Ik kan me niet voorstellen dat hij vreemdgaat’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.