Maud
Maud Nachtboek van Maud 19 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

#282 ‘Ze heeft een wilde avond met die gast gehad’

Maud heeft het goedgemaakt met Gio en heeft een afspraak gemaakt met hem op het gebied van samenwonen. Na een romantische avond is het eindelijk weer koek en ei tussen die twee. Als Maud eindelijk denkt weer een iets rustiger leven te hebben, probeert Rochella haar te bereiken. En die heeft schokkend nieuws…

Hoewel ik eigenlijk allesbehalve zin heb om met Rochella te bellen op dit moment, weet ik dat ik het aan haar verplicht ben. Zij is er ook voor mij wanneer ik haar nodig heb. Ik pak mijn telefoon en loop weg, waarna ik haar opbel. „Maud!”, hoor ik Rochella paniekerig aan de andere kant van de telefoon, duidelijk opgelucht dat ik haar terugbel. Ik hoor direct dat er iets aan de hand is.

„Wat is er Roch?”, fluister ik geschrokken, bang dat Maya me hoort. „Oh, Maud… Ik weet niet wat ik moet doen!” Ik hoor Rochella gierend huilen. „Ik zit at the moment met een positieve zwangerschapstest op mijn schoot…” Mijn hart maakt een sprongetje. Ik weet niet zo goed of het van schrik is, of van blijdschap. Hoe cool is het dat één van mijn beste vriendinnen tegelijk zwanger is met mij?! Maar huh… ze zit toch net in een relatiecrisis met Levi? „Hoe dan?!”, roep ik verbluft.

„Tsja, hoe dan?! Je weet hoe het werkt toch Maud”, moppert Rochella. Ik hoor haar huilen. Pfoe, ik weet ook even niet wat ik moet zeggen. Dit is zo typisch Rochella… „Heb je het hem al verteld Roch?”, vraag ik dan. Het blijft stil aan de andere kant van de lijn. „Roch?!”, roep ik dan. Ik hoor Rochella snikken. Dan hapt ze naar adem en hoor ik haar mompelen. „Ik versta je niet… Wat zeg je nou?!”, roep ik een tikkeltje geïrriteerd. „Ik weet niet wie het is…”, hoor ik dan. Ik wil keihard ‘WAT?!’ roepen, maar houd me in. Ik sla mijn hand voor mijn mond. „Omg…” is het enige wat ik uit kan brengen.

Dan vervolgt Rochella: „Naja eh… Ik had een nieuw iemand ontmoet laatst met uitgaan. En toen heb ik me een beetje laten gaan… Het was echt een halfbakken vrijpartij. Ik zei nog zo dat we het niet onveilig moesten doen! En zie nu… Gewoon wéér zwanger. Wat moet ik doen?!”

Een half uur later ben ik op de hoogte van hoe die ene avond is verlopen, maar ik snap er weinig van. Rochella is tijdens uitgaan vorige maand schijnbaar een of andere hunk tegengekomen. Volledig van het padje af, heeft ze een wilde avond met deze gast gehad. Maar nadat ze wakker werd, is ze vertrokken en ze heeft geen eens meer een idee waar het was. ‘Ergens in Oost’, was de conclusie, maar welk huis precies zou ze niet echt meer weten. Ook zijn naam is ze vergeten. „Ik denk dat als ik hem nu zou tegenkomen op straat, dat ik niet eens meer weet hoe hij eruitziet…”, piepte ze uiteindelijk.

Als ik heb opgehangen, voel ik de adrenaline door mijn lijf gieren. Ik ben vol onbegrip. Ze is toch net geflipt omdat Levi vreemd zou zijn gegaan? Rochella weet één ding heel zeker: ze wil het kindje niet laten weghalen. Maar hoe gaat ze dit in hemelsnaam uitleggen aan haar familie? En aan Levi? En wie is de vader… Daar moeten we zo snel mogelijk achter komen!

Maud (23) houdt van feesten en reizen. Ze werkt sinds kort op de redactie van een tijdschrift. Ze is zwanger van haar nieuwe vriend Gio en woont weer op zichzelf in een eigen huisje vlakbij Amsterdam. Wekelijks lees je haar avonturen in een nieuwe aflevering van Nachtboek van Maud.

#280 ‘En al snel vliegen onze kledingstukken in het rond’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
#282 ‘Ze heeft een wilde avond met die gast gehad’
Sluiten