Maud
Maud Nachtboek van Maud 11 okt 2021

#220 ‘Ik wist het! Ik wist dat zij hierachter zat’

Maud is de afgelopen weken vooral druk bezig geweest met werk en het bezoek aan Jelle. Met Jelle gaat het gelukkig een stukje beter, maar haar relatie met Tommy verloopt iets minder soepel. Na een feestje bij Rochella en Levi krijgen Maud en Tommy een flinke discussie omdat hij vindt dat Maud te weinig tijd voor hem heeft vrij gemaakt. Als Maud na een werkdag thuis komt, ziet ze dat er opnieuw iets op haar deurmat ligt. In paniek belt ze Tommy die het positief in ziet, want volgens hem kunnen ze met de camerabeelden de dader nu eindelijk ontmaskeren…

Zodra ik dichterbij de deur kom, zie ik dat er dit keer weer een bak met maden voor de deur ligt. Gatsiedarrie. Wie is toch die gestoorde gek?! Met een enorme boog loop ik om de bak heen en storm ik op Tommy af. Terwijl ik snel onder de douche spring is Tommy de camerabeelden aan het downloaden.

Ik sta mezelf nog af te drogen als Tommy met zijn laptop de badkamer in komt lopen! „Hier! Kijk dit is haar!” Ik zie een vrouw met een lange zwarte jas met daaronder een grijze hoodie en ze draagt gouden gympen… „Wtf, dit is Cherry! Ik wist het, ik wist het!!”, schreeuw ik uit. Het kan bijna niet anders dan dat het Cherry is met haar foeilelijke gouden gympen.

Terwijl Tommy de beelden nog tig keer opnieuw aan het afspelen is, bel ik Kimberley. Ik begon even te twijfelen, maar Kimberley kan bevestigen dat Cherry inderdaad altijd op gouden gympen rondliep.

Het liefst zou ik Cherry gelijk bellen om haar te confronteren en verrot te schelden. Hoe haalt ze zoiets in haar hoofd!? Maar volgens Tommy is het nu juist de zaak om zo rustig mogelijk te blijven en aangifte te doen. Nadat ik aangifte heb gedaan bij de politie, stuur ik de hoofdredactrice een mail om te vragen of ze tijd heeft voor een gesprek. Ik kan de volgende dag al terecht. Die hele nacht heb ik niet geslapen. Ik snap gewoon niet dat een volwassen vrouw tot zoiets in staat is.

Ik heb al ons mailcontact, appjes en mijn artikelen opnieuw gelezen om te ontdekken of ik misschien onbewust iets heel raars heb gezegd.  Volgens Jessie is ze jaloers en moet ik haar Instagramvolgers eens checken. „Weet jij veel, misschien heb je in je wilde periode ooit een keer met haar vriend of ex-man gezoend en is ze daarom zo gestoord gaan doen.” De oudste man met wie ik ooit heb gezoend was 36 en ik kan me niet voorstellen dat hij iets met Cherry heeft te maken.

Eenmaal op kantoor zit mijn hoofdredactrice met tranen in haar ogen. Ze zegt het niet direct, maar ik krijg het gevoel dat zij al een voorgevoel had dat Cherry hier achter zit. Ze blijft maar herhalen dat ze het zo erg vindt dat dit mij is overkomen en dat ze blij is dat ze Cherry heeft ontslagen. „We gaan hier intern alsnog een onderzoek starten. Neem komende week maar even lekker vrij.” Ondanks dat ik freelancer ben, krijg ik toch een paar dagen vrij en alsnog doorbetaald. Na het gesprek met mijn hoofdredactrice kan ik al het gezeik rondom Cherry een klein beetje los laten. Ik ga genieten van die paar extra vrije dagen en ik heb nu mooi de tijd om mij voor te bereiden op het perstripje naar Duitsland.

Als ik onderweg naar de stad ben om te gaan shoppen, fiets ik langs het Volkshotel en ineens krijg ik een idee. Nu ik twee extra vrije dagen heb, kan ik Tommy mooi verrassen met iets leuks. Ik zie in onze gezamenlijke agenda dat hij vanavond nog niets te doen heeft. De lange zomervakantie heeft onze relatie wel goed gedaan, maar we zijn er nog steeds niet helemaal. Afgelopen weken zijn zo druk en hectisch geweest, dus ik besluit dat het tijd is voor een spontane romantische date. Ik boek snel een hotelkamer, scoor een mooi lingeriesetje en app hem dat hij om 15.00 uur naar Amsterdam-Oost moet komen voor een verrassing…

#219 ‘Kap met dat bemoeien en focus je even op je eigen problemen!’

Maud is een 23-jarige studente die houdt van feesten en reizen. Ze werkt sinds kort op de redactie van een tijdschrift en heeft een vriend, Tommy, waar ze mee samenwoont op de Zuidas. Wekelijks lees je haar avonturen in een nieuwe aflevering van ‘Nachtboek van Maud’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
#220 ‘Ik wist het! Ik wist dat zij hierachter zat’
Sluiten