Maud
Maud Nachtboek van Maud 4 okt 2021

#219 ‘Kap met dat bemoeien en focus je even op je eigen problemen!’

Maud is blij: Jelle is uit coma en maakt het op zich goed, al schrok ze van hoe hij erbij lag. Ook is ze voor het eerst sinds tijden weer naar een festival geweest. Als ze gaat afteren bij Rochella en Levi thuis, heeft ze het dan ook enorm naar haar zin. Alleen Levi heeft afgesproken geen drugs te gebruiken en als Maud hem in de gang ziet, staat hij toch echt iets wits van een sleutel af te snuiven… „Shit, Maud… ik kan het uitleggen. Wacht…”, zegt Levi als hij ziet dat ik hem heb betrapt.

„Ik weet niet wat je ‘uit kunt leggen’ als je een afspraak hebt gemaakt met je vriendin om iets niet te doen, en je doet het vervolgens toch?!” snauw ik naar Levi. Hij staat me schaapachtig aan te kijken. „Ja, ik weet eigenlijk niet wat ik moet zeggen”, mompelt hij dan. „Ik weet wat ik afgesproken heb, maar… Het is mijn eerste nakkie van de avond. Ik heb gewoon even iets nodig om wakker te blijven. Rochella merkt er niks van en ik laat het hierbij. Maud, zeg alsjeblieft niets tegen haar? Het gaat net een beetje lekker tussen ons.”

Ik voel een kleine steek. Verdorie: begin ik Levi net een beetje te vertrouwen, brengt hij me weer in zo’n klote positie terecht. Ik mompel dat ik mijn best zal doen het voor me te houden, draai me om en loop weg. Ik merk dat mijn zin om te feesten compleet is verdwenen. Een tikkeltje opgefokt loop ik naar Tommy toe. „Zullen we gaan?!” roep ik vastberaden, in de hoop dat hij aan mijn toon merkt dat dit echt even de enige optie is en niet gaat lopen zaniken dat hij langer wil blijven. Hij lijkt het te begrijpen. We pakken ons jas en vertrekken van het feestje. Eenmaal buiten vertel ik hem wat ik heb gezien.

„Maud, maak je niet zo druk om een ander. Laat het lekker bij Levi en Rochella liggen”, moppert Tommy. Hij is duidelijk geïrriteerd en ik vraag me af waarom. Hij snapt toch wel dat ik dit een lastige situatie vind? „Hoezo vind jij dit hun zaak? Het is mijn vriendin. Als ze erachter komt dat ik het weet, dan heb ík straks ruzie met Rochella. Alleen omdat die stomme zak zich niet aan zijn afspraken kan houden!”

„Verdomme Maud, kap met dat bemoeien! Focus je even op je eigen problemen!” valt Tommy dan opeens uit. Ik stop en kijk hem met grote ogen aan. „Waar slaat dit nou weer op?!” roep ik boos.

„Tsja, het is toch zo?! Het gaat altijd om je vrienden waar van alles mee aan de hand is. Nu is het Rochella waar je weer een probleem zoekt, de afgelopen weken ben je constant bezig met Jelle. Ik snap het, het is heel erg wat er aan de hand is, maar ik zou het waarderen als je je een beetje meer op jezelf en ook op óns focust!” Ik zie dat Tommy emotioneel wordt en kan mezelf wel voor mijn kop slaan. Dit gaat natuurlijk om Jelle, niet om Rochella… Natuurlijk vindt hij het niet leuk dat ik me de afgelopen weken zo bekommer om een andere man dan hij, ook al is dat wat er gebeurd is met Jelle nog zo erg. Hij zegt er ook niks van, maar nu barst de bom…

Ik loop naar Tommy toe en geef hem een knuffel. „Sorry, je hebt gelijk. Ik begrijp het”, fluister ik zachtjes en ik kus hem in zijn nek. „Ik denk dat het tijd wordt dat we de komende weken weer wat meer op ‘ons’ focussen inderdaad. Maar het komt goed! We kunnen weer wat leuke dingen gaan plannen!”

Ik merk dat Tommy ontspant en hij grinnikt als ik begin met kusjes geven in zijn nek. „Om te starten met een heerlijke vrijpartij als we straks thuis zijn…” mompel ik in zijn oor.

Nieuwe collega

Deze week heb ik het nieuwe meisje op de redactie ontmoet. Ze heet Farah en ik vind haar inderdaad onwijs leuk. Samen met Kimberley hebben we de volledige week met elkaar opgetrokken. Ze lust ook wel een borrel: het blijkt dat ze vroeger ook bij een studentenvereniging heeft gezeten! Genoeg stof om leuk over te kletsen dus. Nog leuker: vrijdagmiddag werden we bij hoofdredactrice geroepen: ze heeft een perstrip voor ons in de aanbieding! Met zijn drieën mogen we over twee weken naar Duitsland voor de lancering van één of ander nieuw geurtje. Hoe tof?!

Als ik vrijdag helemaal in mijn nopjes richting huis loop, heb ik weer helemaal zin in het leven. Maar als ik zie dat er wéér iets op mijn deurmat ligt, bekoeld dat goede humeur direct. Ik wil niet eens meer kijken wat het is! Ik draai me om en bel direct Tommy. Die zit binnen. „Er ligt weer iets op de mat zag ik van ver… Kun jij kijken wat het is Tom?” roep ik zodra hij opneemt. „Ja tuurlijk, maar dit is fantastisch toch Maud?!”

„Hoe bedoel je fantastisch?” antwoord ik geïrriteerd, maar dan snap ik waar hij het over heeft. We hebben die camera geïnstalleerd en ik kan die beelden zo bekijken. Ik weet over een paar minuten wie deze ranzige dingen bij mij doet!

Maud is een 23-jarige studente die houdt van feesten en reizen. Ze werkt sinds kort op de redactie van een tijdschrift en heeft een vriend, Tommy, waar ze mee samenwoont op de Zuidas. Wekelijks lees je haar avonturen in een nieuwe aflevering van ‘Nachtboek van Maud’.

#218 ‘Hoe kom ik toch altijd in dit soort situaties terecht?’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
#219 ‘Kap met dat bemoeien en focus je even op je eigen problemen!’
Sluiten