Maud
Maud Nachtboek van Maud 26 okt 2020 / 20:00 uur

#170 ‘Kan ik niet gewoon een relatie hebben met allebei?’

Maud heeft kortgeleden op een huisfeestje seks gehad met Joris, tijdens haar break met Tommy. Maar als Tommy bij haar langskomt, zwicht ze ook voor hem. Ze hebben zelfs twee keer seks! Maud is compleet in de war en tot overmaat van ramp heeft Tommy ook nog eens een verrassing voor haar, maar die weet ze op het laatste moment af te breken. Als Maud naar Jessie gaat om over Tommy te praten, merkt ze dat die iets voor haar achterhoudt. Dan besluit Jessie haar te vertellen wat er aan de hand is. „Tommy stond hier een maand geleden bij mij op de stoep…”

Als Jessie klaar is met haar verhaal weet ik niet goed wat ik moet zeggen. Jessie kijkt me schuldbewust aan. „Sorry Maud. Ik vond gewoon dat jullie bij elkaar hoorden en daarom heb ik hem geholpen. Ik had niet verwacht dat je zelf als een blok voor een ander zou vallen…”

Advies

Het blijkt dus dat Tommy bij Jessie heeft aangeklopt om advies te vragen, omdat het een tijdje zo slecht ging tussen ons. Jessie, goedzak dat ze is, heeft Tommy precies verteld wat hij moest doen om bij mij weer een beetje goed binnen te komen. Ze heeft hem zelfs styling advies gegeven en ze heeft hem gekoppeld aan een goede psycholoog die hem nu helpt met het stoppen met blowen en de moeilijkheden rondom het coronavirus. Maar net toen Jessie daarmee bezig was, papte ik dus aan met Joris… Pff.

„Het is eigenlijk gewoon heel lief wat je hebt gedaan Jes”, mompel ik, „maar op de een of andere manier lijkt er iets stuk ofzo? I don’t know… Ik voel echt mega aantrekkingskracht met Joris, maar ik kan Tommy ook niet uit mijn hoofd zetten. Kan ik niet gewoon met allebei? Dat doen andere stellen als ze ouder zijn toch wel eens? Of net als in die film Liever Verliefd!”

We schateren het uit, tuurlijk weet ik dat een relatie met twee mannen eigenlijk van de zotte is. Ondanks dat ik me rot voel, vind ik het fijn dat ik weer normaal met Jessie praat. De conclusie die we samen trekken is dat ik even tijd voor mezelf moet nemen en over een weekje ofzo mijn beslissing neem. Ik heb die break met Tommy natuurlijk niet voor niets genomen…

Bij papa langs

Ik besluit om die week even bij mijn vader langs te gaan. De buurvrouw is nu officieel gebombardeerd tot zijn nieuwe vriendin en ik kan alleen maar zeggen dat ik het superleuk vind. Patricia is ook echt een schat. Ze bakt en kookt voor mijn broer en mij, en mijn vader kijkt telkens megaverliefd naar haar. Als ik samen met mijn broer aan het bakkeleien ben over iets, zie ik vanuit mijn ooghoek dat hij haar af en toe even beetpakt of een hand op haar dijbeen legt.

Als ik die avond in bed lig, denk ik aan mijn ouders. Ondanks dat het vertrouwd en leuk was tussen die twee, koos mijn moeder voor het onbekende. Het nieuwe en spannende. Het gaf haar een goed gevoel en ze is nu dolgelukkig. Mijn vader ging eerst kapot van verdriet, maar heeft ook heel snel een nieuwe liefde gevonden. Is dat niet ook gewoon het pad dat door mij bewandeld moet worden? Het zegt toch wel iets dat ik, ondanks dat Tommy zo zijn best doet, toch steeds naar andere mannen blijf hunkeren? Is het niet voorgoed gedaan tussen ons door alles wat er gebeurd is. En stel het komt wel goed, dan moet ik gewoon de hele tijd het geheim bewaren dat ik met Joris heb gesekst. Dat kan ik helemaal niet!

Een appje van Joris…

Al piekerend val ik in slaap. Als ik de volgende ochtend wakker wordt, voelt mijn hoofd heel duf aan: alsof ik gisteren een fles wijn achterover heb gegoten. Ik draai me om en pak mijn mobiele telefoon. Ik heb een appje van Joris! Ik voel dat mijn hart een slag overslaat en ben meteen klaarwakker.

‘Hey lieve Maud, heb je vandaag iets te doen? Ik heb iets leuks voor ons in petto in deze lockdown-tijd!’ staat er in beeld. O god… ik zou me eigenlijk deze week niet bezighouden met mannen toch?! Maar dat overslaande hart zegt voor mij genoeg. ‘Nee nog niks te doen. Hoe laat en waar?!’ tik ik daarom terug, en met een nerveus gevoel spring ik onder de douche om daarna mijn meest sexy ‘casual’ outfit uit de kast te trekken. Ik ga Joris weer zien. En ik heb er ónwijs veel zin in!

Lees ook: #169: Ik heb beloofd dit aan niemand te vertellen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
#170 ‘Kan ik niet gewoon een relatie hebben met allebei?’
Sluiten