Maud
Maud Nachtboek van Maud 8 jan 2019

#76 ‘Ik hoorde dat er een sextape van hem rondging’

Maud was samen met Jelle bij haar ouders eten met de kerst. Op het eerste gezicht leek de vader van Maud niet echt te staan springen op de relatie tussen Jelle en haar, maar uiteindelijk viel het mee; de twee hebben met Singstar zelfs een duet van Queen gezongen. Na de kerst bleek Rochella het te hebben uitgemaakt met Levi en daardoor een groot probleem te hebben: ze is namelijk totaal afhankelijk van hem. Op voorwaarde dat ze vanaf nu helemaal eerlijk is, mag ze bij Maud verblijven. Maar als Maud zich klaar wil maken voor oud en nieuw bij Vunzige Deuntjes in de Scheepsbouwloods, wordt ze plots gebeld door een oude bekende: ,,Dag Maud, Fredje hier! Das lang geleden he. Maar hey, wat heb ik nou gehoord?”

Nee. Niet vanavond. Ik doe het eerste wat er in mij opkomt als ik de stem van dat walgelijke ventje aan de andere kant van de lijn hoor en dat is ophangen. Mijn hart bonst in mijn keel. Binnen een paar seconden gaat de telefoon weer over, maar ik besluit om Fredje volledig te negeren vanavond. Wat het ook is, goed zal het niet zijn. Die jongen brengt mij zo goed als de dag dat ik hem ken ellende en ik weigerde mijn oud en nieuw door hem te laten verpesten.

Ik fiets in hoog tempo door en probeer zijn stemgeluid uit mijn kop te krijgen. Toch lukt het me niet helemaal om het nare gevoel van mij af te zetten. Ik wandel wazig door de Zara, koop uiteindelijk een groen met zwart topje dat er wel mee door kan met oud en nieuw en keer terug huiswaarts om mij op te maken met die meiden en de feestgangers te verwelkomen. Als ik met hun ben zal ik het wel een beetje vergeten denk ik.

Nu Rochella van Levi af is, merk ik dat ook zij de afgelopen maanden een behoorlijke last heeft moeten meedragen. Ondanks dat ze liefdesverdriet heeft, lijkt het wel alsof er iets van haar afgevallen is.  Ze is rustiger, minder pusherig. En ze lijkt als we naar Vunzige Deuntjes gaan stukken minder gefixeerd op drugs dan ze de feestjes daarvoor was. Sterker nog: we houden het bij Vunzige Deuntjes lekker bij (veel te veel) drank. Om 00.00 proosten we met de grote groep en hoewel Jelle in Den Haag is en ik mijn kersverse prins op het witte paard dus niet om 00.00 kan kussen, vind ik het berengezellig. En ik moet eerlijk bekennen dat de tientallen liefdevolle berichtjes van Jelle die ik krijg na twaalven daar behoorlijk aan meehelpen. Dat 2019 maar een topjaar mag worden!

De tweede week van de vakantie doe ik weinig. Ik moet een paar uurtjes werken deze week en de rest van de tijd spendeer ik met Jelle en de avonden dat ik thuis ben met Rochella. Ze besteedt het grootste gedeelte van de dag aan Netflixen en het vinden van een nieuwe kamer om te wonen. Ze praat niet echt veel over haar liefdesverdriet. ,,Mis je Levi erg?” vraag ik haar dan maar uit mezelf als we zondagavond een oude romantische film terugkijken op de bank.

,,Hmm, een beetje…” zegt Rochella aarzelend. Het lijkt er eerst op dat ze het er verder niet over wil hebben, maar dan begint ze opeens te ratelen.

,,Weet je… Ik hou ontzettend veel van hem, maar hij is niet goed voor mij. Hij ging vreemd bij de vleet. Dat weet ik heus wel, maar hij vindt dat ik het maar moet accepteren. Hij heeft zelfs een keer met een meisje gezoend op een feest terwijl ik er ook was en toen ik er iets over zei, zei hij dat dat nou eenmaal bij hem hoorde! Als we samen waren was het fantastisch, maar ik begrijp ook wel dat er op feestjes waar ik niet bij was eigenlijk iedere keer iets gebeurde. En toen ik via via te horen kreeg dat er zelfs een sextape van hem en een of ander sletje is rondgegaan een tijdje geleden… Toen trok ik het echt niet meer. Ik kan mezelf dan toch niet serieus nemen.”

Ik voel dat ik rood word. Opeens moest ik denken aan het belletje van Fredje vorige week. Het zal toch niet dat hij… Ergens in mijn achterhoofd vertelt een stemmetje mij dat ik het bij het juiste eind heb. Fredje weet dat ik bevriend ben met de vriendin, of naja nu de ex-vriendin van Levi. En na ‘alles wat ik hem heb aangedaan’, twijfel ik er niet over dat hij er alles aan gaat doen om die vriendschap kapot te maken.

Shit, moet ik het zeggen? Of moet ik zwijgen en hopen dat het alsnog nooit uit gaat komen? Shit Maud, waarom ben je niet meteen eerlijk geweest dat je ooit met hem naar bed bent geweest. Nu is het één grote chaos!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
#76 ‘Ik hoorde dat er een sextape van hem rondging’
Sluiten