Daisy Heyer
Daisy Heyer Lifestyle 14 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Wat je vrijdag aan moet? Een kersttrui!

Wat je vrijdag aan moet naar werk? Een kersttrui! Het is vrijdag 15 december namelijk Foute Kersttruiendag. Maar lang niet iedereen durft zo’n fout exemplaar naar werk aan te doen.

Dit jaar nog een exemplaar

Dat blijkt uit onderzoek van Dresscode.nl. Zij hielden een poll onder 1542 mensen, waaruit blijkt dat maar 21 procent van de ondervraagden een foute kersttrui in huis heeft. 2,5 procent van die mensen heeft zelfs meer dan vijf (!) foute kersttruien in huis. En van alle mensen die de trui nog niet hebben, geeft ook nog eens 18,9 procent van de ondervraagden aan er dit jaar nog een exemplaar in huis te willen halen.

Genoeg keuze voor een exemplaar voor op werk zou je denken, maar uit het onderzoek blijkt dat 65 procent van de ondervraagden niet meedoet aan Foute Kersttruiendag. Bijna 30 procent (29,7) weet zelfs niet eens dat de dag bestaat!

Geen (kerst)bal aan

Zonde, want een beetje foute kersttrui zou een dagje kantoor toch best een beetje opleuken volgens ons. Dat vindt ook 43,7 procent van de ondervraagden die nog geen Foute Kersttruiendag op werk heeft, maar er wel graag eentje zou willen hebben. Daarentegen vindt 40,9 procent er echt geen (kerst)bal aan: zij hoeven ook geen Foute Kersttruiendag op werk.

En ach, uiteindelijk zijn we toch ook gewoon eigenwijze Hollanders: 49,7 procent van de mensen trekt dit jaar toch echt een foute kersttrui aan naar werk. Foute Kersttruiendag of niet… En gelijk hebben ze!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.