Mode

Gemengde reacties op plussize model in Nike-reclame

Het logo van Nike. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

19 JUL 2016

Sportmerk Nike plaatste dit weekend een foto van een model in hun sport-bh online op Instagram. Niets bijzonders zou je denken, maar het model in kwestie: plus size model Paloma Elsesser, deed nogal wat stof opwaaien.

De reacties op het vollere model zijn namelijk nogal gevarieerd. Zo geven sommige Instagrammers aan dat ze graag meer van dit soort foto’s van Nike willen zien. „Vrouwen met rondingen sporten ook heel hard en iemand zien waarmee ik mij kan identificeren zorgt ervoor dat ik dit account wil volgen”, zegt Connnerleecarey.

„Deze post is fantastisch”, zegt Samhatesrunning. „Ik ben zo blij om te zien dat Nike vrouwen in alle soorten en maten eindelijk omarmt. Heel veel meer van dit alsjeblieft!”

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Geen plus size

Andere mensen op social media zijn duidelijk minder tevreden. Niet omdat het model voller is, maar omdat Nike helemaal geen bh’s en sportkleding in grote maten produceert. „Eén cupmaat fabriceren is niet een innovatieve manier om een curvy sport bh-lijn voor vrouwen op de kaart te zetten. We hebben DD+ nodig. Zelfs Victoria’s Secret gaat tot DDD”, zegt Lyndsay Kancher op Twitter.

„Tot het moment dat jullie plus size gaan aanbieden, betekent deze advertentie niets. Grote vrouwen sporten ook!” zegt mahogany_hues op Instagram.

Innoveren

Nike heeft gereageerd op alle commotie rondom de foto met een nogal vage belofte: „We zijn continu aan het innoveren en werken hard aan onze producten zodat jij de beste atleet wordt. Blijf op de hoogte van wat er nog komt”, zegt het merk op Twitter. Is dit de aankondiging van een plus size lijn voor Nike? We hopen het!

LEES OOK


Views

0

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Designtalenten werken samen, met tips van Viktor & Rolf

Modetalenten werken samen met tips van Viktor & Rolf

De vijf jonge designers met als derde van links Martijn Nekoui van MOAM.

Foto van 'Erik Jonk'

8 MAA 2018

Jonge talenten werkten samen aan modecollectie en werden getipt door Viktor & Rolf.

Het wordt een megaspannende dag, donderdag 8 maart, voor vijf jonge modedesigners. Maandenlang hebben zij samengewerkt aan een collectie en nu mag de wereld het zien. We hebben het dan over de lancering van MOAM Collective International in Amsterdam.

Roos uit Den Haag

MOAM Collective is een platform dat sinds 2012 telkens vijf jonge designtalenten als collectief laat samenwerken aan één collectie. In editie 2018 zijn dat naast de Nederlandse Roos Boshart een Belg, een Britse, een Italiaan en een Française. Roos Boshart (25) studeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Drijvende kracht achter MOAM is Martijn Nekoui. Nekoui kiest de jonge designers zelf en werkt daarbij samen met stylist en mode-icoon Frans Ankoné. „Frans is dé modenestor van Nederland. We gaan heel wat afstudeershows af.”

Designtalenten werken samen, met tips van Viktor & Rolf

Martijn Nekoui in de pas ontworpen sweater.

Het talententeam heeft gezorgd voor een collectie van 25 looks (hele outfits). „Dan hebben we het over couture, handgemaakt”, zegt Nekoui. „Daarnaast zijn er speciaal voor de consument drie prêt-à-porter stuks, een sjaal, t-shirt en een sweater, die exclusief bij Zalando verkrijgbaar is. De 25 outfits zijn beschikbaar voor fashionshoots, worden uitgeleend aan bekende Nederlanders en zullen te zien zijn in musea. Het zijn ware kunststukken geworden.”

Terugkerende sjaal

Genoemde sjaal is een terugkerend element in de collectie. „Een luxueuze 100 procent zijden sjaal, met de hand afgewerkt. Hij is dierlijk, extravagant en kleurrijk”, zegt Nekoui met gepaste trots. „Het is een iconisch item geworden”, vindt Jolanda Smit van Zalando.

Designtalenten werken samen, met tips van Viktor & Rolf

Martijn Nekoui in de pas ontworpen sweater.

Grote namen

MOAM werkt tijdens Collective International met regelmaat samen met wereldberoemde namen uit de modewereld. Adviezen voor de ‘designtoppers van straks’ kwamen deze keer onder meer van designduo Viktor & Rolf en Sara Maino, eindredactrice van Vogue Italia. In het verleden verleenden ook Doutzen Kroes, fotografenduo Inez & Vinoodh (van de video’s van Lady Gaga), Erwin Olaf, filmmuseum Eye, het Rijksmuseum, Philips, KLM, Jan Taminiau, Mart Visser en Jimmy Nelson medewerking aan de MOAM-collectie.

Donderdagavond wordt de couture-collectie in Amsterdam voor genodigden op de catwalk getoond. De show is vanaf 20.10 uur live te volgen op de Facebookpagina van Zalando.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

0

Lacoste vervangt krokodil door bedreigde diersoort

Lacoste vervangt krokodil door bedreigde diersoort

Modeshow van Lacoste Foto: AFP

Foto van 'Sofie Smulders'

2 MAA 2018

Een Lacoste-polo zonder de befaamde krokodil op de borst? Dan moet het wel een nepper zijn! Toch niet, het kledingmerk kiest op een aantal limited edition-polo’s voor een ander dier.

Met de Save our Species-campagne vraagt het Franse label aandacht voor bedreigde diersoorten, weet Adweek. Lacoste zet daarom deze dieren in de schijnwerper, op de plek waar normaal gesproken de krokodil staat.

Neushoorn in plaats van krokofil

Lacoste heeft een beperkte oplage polo’s - om precies te zijn 1,775 - geproduceerd met daarop in het groen verschillende dieren. Liefhebbers kunnen shirts bemachtigen met bijvoorbeeld een neushoorn, een leguaan en een schildpad.

Lacoste werkt voor deze campagne samen met de International Union for Conservation of Nature (IUCN) en BETC Paris.

De krokodil staat normaal gesproken op de borst van de Lacoste-polo’s als een eerbetoon aan oprichter René Lacoste, die op de tennisbaan ook wel ‘de krokodil’ werd genoemd.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

3

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Gids: de mooiste 'Instagram plekjes' in Nederland

Foto: Unsplash

Foto van 'Elselotte Smink'

26 FEB 2018

Instagrammers en (mode)bloggers voorzien ons dagelijks van de prachtigste foto’s. We noemen shots met gekleurde outfits tegen grafisch zwart-witte achtergronden en vice versa, nieuwe sneakers op een vloer die zo uit een kunstwerk lijkt te komen en close-ups van gezichten met op de achtergrond een dromerig tafereel.

Waar worden die foto’s toch gemaakt? Wat zijn in Nederland de meest fotogenieke gevels, muren en spots om op de kiek te zetten? Metro Lifestyle somt, met dank aan tal van inzendingen, op (en schroom vooral niet om aan te vullen!).

Hoxton, Amsterdam

Het klinkt misschien niet erg fancy, maar met flink wat hits op Instagram, is het toilet van het Hoxton hotel aan de Amsterdamse Herengracht toch een ware ‘Instagram spot’. De enorme spiegel is ideaal voor outfit-overzichtjes en de zwart-witte tegels geven een sixties-vibe. Overigens zijn bijna alle plekjes van het hotel een waar interieur-walhalla, dus wie een duit over heeft voor een overnachting of een middagje lunchen en foto’s schieten, kan hier goed terecht.

Foto: Instagram @settoreq

Hutspot, Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht

Met drie locaties in de hoofdstad en verschillende vestigingen door het land is deze conceptstore die in 2012 werd opgericht een groot succes geworden. Je kunt er verschillende merken, ontwerpers, kunstenaars en concepten vinden. Zo kun je er winkelen, je haren laten knippen (op de Van Woustraat) en foto’s maken van het strakke interieur.

Corner Bakery, Amsterdam

Zoet, zoeter, Corner’s Bakery. Milkshakes die zoveel toppings hebben dat je alleen al door ernaar te kijken drie kilo aankomt, fruitige bowls, kekke behangetjes en pastelkleuren all over the place maken het ideale recept voor een Instagramfoto (en je smaakpapillen, natuurlijk).

Foto: Instagram @cornerbakeryamsterdam

Botanische tuinen, verschillende locaties

Al wat groen is, groeit en bloeit, doet het ook goed op foto’s. Een bezoekje aan botanische tuinen zoals Hortus (in hartje A’dam, Nijmegen), en tuinen in Utrecht, Leiden en Buitenpost, is dan ook een aanrader. Op botanischetuinen.nl kan je zien waar je in je buurt een locatie vindt.

Foto: Instagram @hortusamsterdam

De Hofbogen, Rotterdam

Tot december kende Rotterdam een speciale roze Instagrammuur, dankzij modeblogger Sandra Kleine Staarman. Het zorgde voor een hit op Instagram. Alhoewel het roze inmiddels weg is, zorgt de Rotterdamse kunstgalerie en agency Opperclaes voor een kleurige vervanger.

Foto: Instagram @opperclaes

Avocadoshow, Amsterdam

Aangezien de avocado jaren hét voedselproduct was op Instagram, is een restaurant dat volledig in het teken staat van het groene goud, geen gekke zet. Bij de Amsterdamse eettent is het zeker voor avo-lovers en Instagrammers goed toeven. Kunst op je bord, kunst op je feed.

De Pijp, Amsterdam

In deze wijk vind je talloze spots. Bijvoorbeeld een garagemuur waar ‘Don’t ever fade away’ op staat. Ook vind je er de zeker onder toeristen bekende ‘wake me up when I’m famous’-muur.

Foto: Instagram @petitparismag.toronto

Foto: Instagram @hausofraz

Boekenhandel en tijdschriftencentrum Athenaeum, Amsterdam

Voor wie graag een boek leest of fan is van independent magazines (snappen we) is dit Nieuwscentrum een prachtige plek. Plafondhoge rekken en muren vol tijdschriftenpracht, een etalage vol wereldbollen: wat wil je nog meer?

Foto: Instagram @athenaeumnieuwscentrum

Foto: Instagram @cottoncandyblondies

Sandtmannlaan, Naarden

Deze straat wordt wel de mooiste van het land genoemd en dat is begrijpelijk. De houten, gekleurde huizen (zeg maar gerust villa’s) zijn in de beginjaren van de 20e eeuw gebouwd door George Ernest August Sandtmann, een Amsterdamse makelaar.

Foto: Instagram @maisonmbymarieke

Blauwbrug, Amsterdam

Deze brug in het centrum van Amsterdam verbindt de Amstelstraat met het Waterlooplein en is gebouwd in 1883. Het is een Rijksmonument en dat snappen we, het is een prachtig markant exemplaar. De brug is niet blauw, zoals de naam doet vermoeden, maar dankt zijn naam aan de voorgaande bruggen op deze plek, die blauwe leuningen hadden.

NDSM-werf, Amsterdam

Deze voormalige scheepswerf aan de IJ-oever in Amsterdam-Noord is bekend geworden als grote culturele hotspot. Er zijn festivals, restaurants, cafés en tal van evenementen. Even het pontje over en je bent op dit walhalla met een industrieel karakter dat het vaak zo goed doet op Instagram.

Foto: ANP

Strijp-S, Eindhoven

Nog meer industriële pracht in dit stadsdeel in Eindhoven. Het is het culturele hart van de stad, met verschillende kunstruimtes, een filmhuis en tal van expositiezalen. Ook vind je er het bekende Klokgebouw en het Ketelhuis, dat je hieronder op de foto ziet.

Foto: Instagram @victoriavaage

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

3

Je pyjama draag je in 2018 niet alleen thuis

Foto van 'metronieuws'

25 FEB 2018

Renske Mennen is trendwatcher en schrijft voor Metro over fashion en lifestyle. Deze week: PJ is terug van weggeweest.

Als je denkt dat je ’s avonds alle fashiontrends overboord kunt gooien en ongegeneerd in je tien jaar oude pyjama op de bank kunt ploffen, dan zit je er behoorlijk naast. Pyjama’s zijn namelijk een heus onderdeel van de modetrends anno 2018, zowel binnen als buitenshuis. Het heeft inmiddels zelfs zijn eigen modewoord: een ‘PJ’.

Hotelgasten blijven tegenwoordig vaker op hun kamer hangen, vertelt Paulina Fitzherbert, van het Londens hotel Claridge’s, in een interview met The New York Times. Reden genoeg dus om op deze trend in te haken. „Waarom zouden we relaxen in een kamer niet wat leuker en een tikkeltje decadenter maken?”, merkt ze op. Het resultaat: een eigen pyjamalijn, geïnspireerd op de lobby van het hotel. Deze modieuze pyjama heeft een zijden stofje, met een zwart en wit gestreept design. Een cocktail via roomservice erbij en lekker decadent genieten maar.

De Britse ontwerper Olivia von Halle is het creatieve brein achter dit alles. Sinds 2011 heeft ze haar eigen kledinglijn waarin ze de grenzen tussen nachtmode en dagelijks draagbare kleding opzoekt. Als grote namen als Rihanna, Jennifer Lopez en Gigi en Bella Hadid in 2016 haar ‘Missy’-trainingspak van cashmere buiten de deur dragen, besluit ze om deze grenzen nog wat vager te maken. Jurken die de contouren van het vrouwenlichaam volgen, met een zijden stofje en pyjama-achtige prints zijn te zien in haar ready-to-wear collectie.

Maar soms belandt slaapmode ook onbedoeld in het straatbeeld. Wat eigenlijk ontworpen was als nachtmode, werd opgepakt als totaal het tegenovergestelde. De Oekraïense ontwerpers Zubarieva en Varetsa van het label Sleeper raakten geïnspireerd dankzij een klant, vertelden ze aan Vogue. Zij schreef hen namelijk: „I really want this silk white dress because I am having a wedding in a few months.” Met je zijden PJ naar een bruiloft. Kan gewoon.

Je kunt dankzij deze trend dus heerlijk decadent chillen op een hotelkamer, fashionable naar bruiloften toe of met de dresscode casual chique naar een zakelijke meeting. Het allermooiste aan deze trend vind ik toch dat je ’s avonds in een moeite door je bed in kunt duiken. Zo’n fancy PJ is dus nog lekker praktisch ook.

Renske’s tips

  1. De nieuwste collectie van Olivia von Halle geeft een futuristisch gevoel. Check ‘m op oliviavonhalle.com.
  2. Vloggers Monica Geuze en Queen of Jetlags brachten eind 2017 samen hun “pyjama party” kledinglijn uit. Mocht je fancy op de bank willen zitten is deze te checken via: monicaennoor.nl/
  3. Check @daily_sleeper voor hun zogenoemde ‘walking sleepwear’.

Views

6

Likeability of 5

Camera videoHoe de Asus ZenBook de flexwerklaptop werd

In samenwerking met Asus

21 MAA 2018

Een mooi ogende notebook die - zonder snoertje - de hele werkdag meegaat. Dat is in een paar woorden de Asus ZenBook, de laptop die je op menig flexwerkplek ongetwijfeld opengeklapt op tafel hebt gezien.

Metro is samen met Asus (zie onderaan) via een columnwedstrijd op zoek naar mooie verhalen over goede flexwerkplekken. Hoe zit dat toch, dat dit apparaat uit zoveel werktassen tevoorschijn wordt getoverd?

Asus is van oudsher een tech-company en in 1989 ooit begonnen met moederborden en grafische kaarten. „Dat is ons hart en de reden waarom gamers en super-techy mensen ons kennen en van ons houden”, vertelt Farley Cicilia van Asus. „We staan voor innovatie en design. Dat is handig voor als je bijvoorbeeld zelf je pc wilt bouwen. Ja, we zijn een powerhouse voor componenten en hardware.”

Nu voor iedereen

Langzamerhand begon Asus ook pc’s en laptops te bouwen. Niet alleen voor ‘die gamers en supertechy mensen’, maar voor iedereen. En zo was daar in 2011 het - zo bleek later - bedrijfspareltje voor de gewone man, de Asus Zenbook. Met name de huidige ‘UX430’ is uitgegroeid tot een populair apparaat. Kenmerkend zijn het grotere scherm (door dunne randen) en het draaggemak.

Cicilia: „Onze ZenBookserie is het neusje van de zalm geworden, onze trots. De ZenBook is een superelegante premium laptop van uitstekende materialen. Het design van de ZenBook is de afgelopen drie jaar heel belangrijk geworden. We hebben ons als Asus afgevraagd hoe de ZenBook mee kon met de tijd. Dat resulteerde erin dat je tegenwoordig met de Zenbook gezien wilt worden.”

Wow-factor

Dat blijkt. Loop een koffietentje in en je ontdekt wel iemand die zit te flexwerken met een ZenBook. „Als je je laptoptas opent zorgt dat bijna voor de wow-factor”, zegt Cicilia met een grote lach. Dan een beetje relativerend: „Het is gewoon echt een mooi en onderscheidende notebook.”

Opvallend design of niet, je moet er natuurlijk vooral goed mee kunnen werken. Cicilia: „Uiteraard, maar wees gerust. De Zenbook heeft genoeg paardenkracht om ook grote, zware programma’s te kunnen draaien. Mensen uit de grafische wereld en ook personen die moeten editen, kunnen er prima mee overweg.”

Dat je zoveel ZenBooks op openbare plekken ziet, komt omdat het bepaald geen log en zwaar apparaat is. Integendeel, de laptop weegt maar 1,25 kilo. Hij is reisvriendelijk, sommige ZenBooks passen zelfs in een vrouwenhandtas. En voor de sloddervossen onder ons, die stelselmatig hun oplader vergeten: de ZenBook heeft een optimale batterij, waardoor hij een uurtje of negen à tien meegaat. De melding die je vreest, ‘nog 10 procent’, blijft lekker lang uit. Superhandig voor de flexwerker dus. En, niet geheel onbelangrijk, voor 700 tot 800 euro heb je een ZenBook in huis.

Schrijven en stemmen

De ervaringen van die flexwerker, daar zijn Asus en Metro zoals gezegd naar op zoek. Wie graag in een café of op een rustig plekje in een bibliotheek werkt en daar een goed verhaal bij heeft: schrijf gerust een column van 400 woorden en stuur deze in naar lezerscolumn@metronieuws.nl. Wat het mooiste verhaal oplevert? Een plek in de papieren Metro en, uiteraard, een Asus Zenbook.

Schrijf je geen column, maar wil je wel meebepalen wie de winnaar wordt? Je stem uitbrengen - door middel van een emoji - kan hier. Wel een beetje naar beneden scrollen, dan vind je de 'lezerscolumns flexwerkplek'.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


love
user_40f2189b758d1d5d4da21b21e14ad404f1d96af6_avatar

Views

300+

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Verdeelde reacties op 'afgehakte hoofden' bij Gucci

Camera videoVerdeelde reacties op 'afgehakte hoofden' bij Gucci

De een noemt het luguber, de ander geniaal. Foto: Twitter.

Foto van 'Hester Ramaker'

22 FEB 2018

De meningen zijn verdeeld over de modeshow van het Italiaanse modemerk Gucci. Tijdens de modeweek in Milaan liepen sommige modellen met wel een heel bijzondere accessoire over de catwalk, namelijk een replica van hun eigen hoofd.

Luguber

De een noemt het 'luguber', de ander vindt het een perfecte handtas, zo'n replica van je eigen hoofd. De accessoire verraste veel mensen tijdens de fashion week. Het zag er allemaal nogal angstaanjagend uit doordat de 'afgehakte hoofden' er precies hetzelfde uitzagen als de gezichten van de modellen zelf. De reacties op deze 'creaties' zijn verdeeld, en menigeen noemt het werk van Gucci een 'horroshow'.

Operatiezaal

Het modemerk presenteerde de najaarscollectie afgelopen woensdag. De ruimte waarin de catwalk lag was omgetoverd tot een operatiezaal waar dan ook verschillende operatietafels stonden. De genodigden zaten op stoeltjes die vergelijkbaar zijn met de stoeltjes die je doorgaans in een wachtkamer vindt.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

2

Geen naweeën van carnaval maar nieuwe mode

Je outfit mag best een beetje spacey! Beeld: Spencer Selover

Foto van 'Metro'

16 FEB 2018

Renske Mennen is trendwatcher en schrijft voor Metro over fashion en lifestyle. ,,Mocht je iemand zien rondlopen met een space-achtige outfit, dan zijn dat niet de naweeën van carnaval."

Ik geef het eerlijk toe: toen ik als fashiontrendwatcher de eerste tekenen zag van het verlangen naar het buitenaardse, heb ik mijn hersens even flink laten kraken. Want waarom zouden we hierin geïnteresseerd zijn? Ik heb het over de Mars Yard sneaker, die in 2012 werd geboren als een resultaat van de samenwerking tussen Nike en kunstenaar Tom Sachs. De sneaker werd speciaal gemaakt voor mechanisch engineer Tommaso Rivellini van NASA.

Buitenaardse stijl

Vijf jaar later kwam de Mars Yard 2.0 sneaker. Zoals je vast wel begrijpt: een vernieuwd model. Maar daar bleef het niet bij, want dankzij de samenwerking werd deze zogeheten NIKECraft collectie uitgebreid. De Lightweight Tote Bag met een aluminium uitstraling van Nike & Sachs zag het licht in juni 2017. Binnen no time was deze tas uitverkocht. Als je iets hebt met planeten en ruimtemannen, dan is deze look sowieso iets voor jou. En als je graag voor een buitengewone (of buitenaardse) kledingstijl gaat al helemaal.

Verbeeldingskracht en visionair denken

Als klap op de vuurpijl is nu de Pantone kleur van 2018 Ultra Violet. Nu vraag je je misschien af, waar zie jij de link? Nou, dat zit hem in de betekenis ervan. Leatrice Eiseman, executive director van Pantone Kleureninstituut, vertelt in een interview met The New York Times dat het bij deze kleur gaat om originaliteit, verbeeldingskracht en visionair denken. Eiseman: „It is found in the cosmos (think of all those swirling purple nebulae!).” You got it?

Ultraviolet is dus de kleur die je creativiteit aanwakkert, en ook dé kleur die je in 2018 overal zal zien opduiken. Eiseman noemt in het interview ook namen van creatieven die zich graag omringen met deze sterke paarse gloed, zodat hun creativiteit begint te borrelen. Prince mag in dit rijtje natuurlijk niet ontbreken.

Geen naweeën van carnaval

Uiteraard zie je deze trend ook terug op de catwalk. Ontwerpen die je doen denken aan astronauten vanwege het space-gevoel in het design, tot compleet glanzend zilveren stoffen (en met compleet bedoel ik ook echt van schoen tot kraag en van tas tot sok), en ook komt ultraviolet rijkelijk terug in make up lijnen. Een dikke laag ‘creatieve, buitenaardse en inspirerende’ oogschaduw is geen overbodige luxe in 2018.

Dus mocht je vandaag iemand zien rondlopen met een space-achtige outfit, dan zijn dat niet de naweeën van carnaval. Dan is deze persoon juist helemaal ‘on trend’.

Tips van Renske

  1. Check #nikecraft op Instagram voor de Mars Yard collectie
  2. Heb je Justin Timberlakes performance gezien tijdens de Super Bowl? Hij eert Prince terwijl de hele arena paars kleurt. Check YouTube!
  3. De promo video van Pantone geeft perfect het buitenaardse gevoel van Ultra Violet weer: pantone.com/color-of-the-year-2018

Views

3