Gemengde reacties op plussize model in Nike-reclame

19 juli 2016 om 22:04Daisy Heyer
Gemengde reacties op plussize model in Nike-reclame
Het logo van Nike. / ANP

Sportmerk Nike plaatste dit weekend een foto van een model in hun sport-bh online op Instagram. Niets bijzonders zou je denken, maar het model in kwestie: plus size model Paloma Elsesser, deed nogal wat stof opwaaien.

De reacties op het vollere model zijn namelijk nogal gevarieerd. Zo geven sommige Instagrammers aan dat ze graag meer van dit soort foto’s van Nike willen zien. „Vrouwen met rondingen sporten ook heel hard en iemand zien waarmee ik mij kan identificeren zorgt ervoor dat ik dit account wil volgen”, zegt Connnerleecarey.

„Deze post is fantastisch”, zegt Samhatesrunning. „Ik ben zo blij om te zien dat Nike vrouwen in alle soorten en maten eindelijk omarmt. Heel veel meer van dit alsjeblieft!”

 

Geen plus size

Andere mensen op social media zijn duidelijk minder tevreden. Niet omdat het model voller is, maar omdat Nike helemaal geen bh’s en sportkleding in grote maten produceert. „Eén cupmaat fabriceren is niet een innovatieve manier om een curvy sport bh-lijn voor vrouwen op de kaart te zetten. We hebben DD+ nodig. Zelfs Victoria’s Secret gaat tot DDD”, zegt Lyndsay Kancher op Twitter.

„Tot het moment dat jullie plus size gaan aanbieden, betekent deze advertentie niets. Grote vrouwen sporten ook!” zegt mahogany_hues op Instagram.

Innoveren

Nike heeft gereageerd op alle commotie rondom de foto met een nogal vage belofte: „We zijn continu aan het innoveren en werken hard aan onze producten zodat jij de beste atleet wordt. Blijf op de hoogte van wat er nog komt”, zegt het merk op Twitter. Is dit de aankondiging van een plus size lijn voor Nike? We hopen het!