Calvin Klein baalt van Kendall Jenner in campagne

19 april 2016 om 09:59Amber Benig
 Calvin Klein baalt van Kendall Jenner in campagne
Foto: Instagram @kendalljenner

Modeontwerper Calvin Klein liet zich in 2002 uitkopen. Buiten dat het merk nog steeds zijn naam draagt, heeft de Amerikaan weinig van doen met Calvin Klein. Sommige keuzes van het bedrijf zitten hem dan ook niet lekker. 

Tijdens een lezing aan het Savannah College of Art and Design deelde Calvin zijn mening over de huidige gezichten van de 'My Calvin'-campagne, Justin Bieber en Kendall Jenner. Vooral met de keuze van Kendall als hét gezicht is de ontwerper niet erg content.

54,5 Miljoen

Volgens Klein is Kendall vooral gekozen vanwege haar populariteit, en het grote aantal followers dat zij heeft op haar Instagramaccount. „Modellen worden niet langer geboekt omdat ze de visie van de ontwerper vertegenwoordigen, maar vanwege de hoeveel volgers ze hebben. Ik denk niet dat die strategie blijft werken: het lijkt me geen succesformule te zijn om producten te verkopen.”

 

Niets persoonlijks

Naar Kendall dan. De 73-jarige vertelt dat Kendall hem een 'aardig meisje' lijkt, maar dat zijn keuze gewoon nooit op haar zou zijn gevallen. Of het écht niets persoonlijk is, moeten we maar voor lief nemen. De ontwerpen is namelijk ook geen groot fan van Kim K. "Ik blijf geloven dat als je hele goede foto’s neemt van de juiste mensen gekleed in de juiste kleren op de juiste locatie, dat dit online kan werken. Kim Kardashian gewoon wat kleding laten aantrekken zal op lange termijn geen knijt opbrengen".